Výkonnějšího Xboxu Series X se sice nedočkáme, zato však Microsoft uvedl na trh vylepšenou variantu digitální edice Xboxu Series S. Vhodná je pro všechny, kterým se do obýváku více hodí konzole v černé barvě, a současně řeší jeden z hlavních problémů méně výkonného novogeneračního Xboxu.

Nový Xbox Series S bez mechaniky přichází v barvě Carbon Black a pyšní se stejným matným povrchem jako dražší Xbox Series X. Stejně jako on navíc nabízí 1TB úložiště, což současně představuje dvojnásobek kapacity, kterou disponuje klasický Xbox Series S.

Vzhledem k tomu, že konzolové AAA hry zabírají klidně přes 100 GB místa, si asi dokážete představit, jak o tolik větší kapacita úložiště je vítána. Kupříkladu vesmírné RPG Starfield od Bethesdy, které se čerstvě dostalo k majitelům dražších edic, má 140 GB. Hráči na Xboxu si nicméně vychvalují jeho optimalizaci.

1TB Xbox Series S v edici Carbon Black je už dostupný i v Česku, a to u hlavních zdejších prodejců. Oficiální zdejší cena činí 8 499 Kč, ale momentálně je povětšinou nabízen za 8 490 Kč. Dodáván je s oficiálním bezdrátovým ovladačem, rovněž v černé barvě.