Baldur’s Gate 3 bude obrovské RPG, které vám „standardním“ způsobem zabere přibližně 100 hodin. Marketingová kampaň se rozjíždí na plné obrátky a přináší jednu nečekanou informaci o systému romancí. Ten se od Baldur’s Gate 2 dost vyvinul a po Mass Effectu a Dragon Age od BioWare jde ve třetím díle ještě dál a umožní nejen milostný románek s postavou nehledě na pohlaví, ale také sexuální scénku s medvědem.

Nečekaná scéna byla vidět na tříhodinovém Panel From Hell v milostné scénce elfa s druidem. Tím druidem je Halsin, kterého hráč zachrání a on se přidá do jeho týmu. Pokud ji chcete vidět, tak na záznamu začíná v 5:33:00.

Pro ostatní krátký popis. Když se schyluje k sexuální scénce mezi elfem a druidem, tak se druid promění v medvěda. Elf se lekne, druid se poté omluví a hlavní hrdina má možnost odpověď, že se mu to líbilo. V takovém případě se druid znovu promění v medvěda a scénka pokračuje... Chudák veverka.

Spousta lidí na internetu tuhle scénku odsuzuje a nelíbí se ani TikToku, který ještě v době vysílání zablokoval účet Larian Studios. Je škoda, že zcela zapadla ukázka z hraní za Dark Urge. Jde o velmi zlou postavu, která v jedné scéně ukousne Galeovi ruku. Dark Urge je sériový vrah a pokud vstoupíte do jednoho role, začnete pouť se ztrátou paměti po nešťastném setkání parazitického pulce s vaším mozkem.

„Nyní vám zbylo jen podivné neukojitelné nutkání – nutkání, které o sobě dává vědět ve vašem podvědomí, prostřednictvím vašich nejhlubších myšlenek a v možnostech dialogů,“ tvrdí tvůrci. Ti, kteří to nevědí, tak jde o temný pud v podobě brutálních a nevybíravých vražd. Budete mít na výběr, zda se oddáte nejzvrácenějším pudům, nebo se jim pokusíte vzdorovat.

Došlo také na pohled na záporačku Orin the Red, kterou hraje Maggie Robertson (Lady Dimitrescu v Resident Evil Village). Orin the Red dokáže měnit podobu a její touhou je zbarvit město Baldur’s Gate krví.

Zapadla také informace o svobodě v hraní. Poprvé v historii série Baldur’s Gate dostanete možnost restartovat schopnosti postavy a vše přerozdělit jinak. Vývojáři se takto chtějí vyhnout tomu, abyste museli restartovat celou hru. Resetovat vaši třídu vám umožní postava, kterou na své cestě potkáte.

Se svobodou souvisí detailní možnosti při tvorbě postavy. Pohrát si můžete s každou pihou, vráskou a piercingem. Nemluvě o možnosti vytvořit hybridní postavu z více tříd.

Baldur's Gate 3 vyjde v plné verzi 3. 8. letošního roku na PC a 6. 9. na PlayStation 5. Verze pro Xbox Series X/S byla odložena z důvodu problémů s kooperací na rozdělené obrazovce na méně výkonném Xboxu Series S.