Trvalo to dlouho, mnozí nedoufali, ale konečně je to tady. V Euro Truck Simulatoru 2 a American Truck Simulatoru napadl sníh. Stalo se tak pouze v rámci speciálního vánočního eventu, ale i to se počítá.

Pražské studio SCS Software pro svou „#BestCommunityEver“ připravilo událost Christmas Winterland, ve které se vydáte na kouzelnou cestu vánoční zimou a budete rozvážet zásoby a dárky po celém světě.

Než se začnete příliš radovat, tak sníh je přítomen pouze na speciální mapě Winterland, do které se dostanete portály, například na pumpě nedaleko Prahy. Do speciálních skladů (vánoční trh na náměstí, továrna na čokoládu, pošta, umělecká dílna a trh v horském středisku) musíte doručovat náklady z „normálního“ světa, stejně tak budete vozit náklady z těchto speciálních skladů. V „normálním“ světě bohužel sníh není.

Když jsem si tyhle informace přečetl, očekával jsem, že sníh bude pouze texturou. Opak je ale pravdou, s kamionem se jede hůře, při brždění pociťujete, že kloužete, do zatáček se hůře zatáčí… Jsem tedy mile překvapen a osobně bych tohle považoval za předzvěst toho, že se jednoho dne opravdu dočkáme sněhu v těchto dvou oblíbených hrách. Podívejte se na mé screenshoty.

Pokud se zapojíte do vánočního eventu, tak jako odměnu můžete získat speciální nátěr Winterland pro svůj kamion, zatímco za splnění komunitních cílů jsou další speciální odměny, včetně tematických předmětů do vaší kabiny. Postup komunity můžete sledovat na World of Trucks.

Událost Christmas Winterland bude ukončena v neděli 14. 1. 2024 ve 23:59. Na mapě hledejte vločky.

Fanoušci by si neměli nechat ujít tradiční vánoční stream Pavla Šebora. Šéf SCS Software 19. 12. 2023 od 18:00 bude vysílat a během přenosu rozdá nějaké dárky a prozradí spoustu zajímavých novinek, které se pro Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator chystají.