Sony před časem avizovala, že PlayStation 5 nabídne netradiční možnosti úpravy. Pak jsme se dozvěděli o bočních krytech, které jdou jednoduše sundat. Očekává se, že Sony představí bočnice s motivy různých her. Ty nahradí speciální edice konzole. Na krok japonské společnosti ale ještě čekáme. Mezitím se objevil první neoficiální prodejce.

Vyměnitelné panely pro PS5 začala prodávat první firma. Komu se nelíbí bílá varianta konzole, může si za 39,99 dolarů (cca 920 Kč) koupit černé, červené, modré nebo chromatické bočnice. Jde samozřejmě o neoficiální doplněk, na záruku nebude mít vliv, stejně tak by změna neměla mít vliv na chod konzole.

Dá se předpokládat, že je to pouze začátek. V budoucnu můžeme očekávat nejen bočnice v různých barvách, ale také tematické k všelijakým hrám, ať už jde o first-party tituly od Sony nebo hry od jiných vydavatelů a vývojářů.

PlayStation 5 se v Evropě a České republice začne prodávat od 19. 11. letošního roku, ovšem hry a příslušenství budou k dostání již od 12. 11. To je současně den, kdy vyjde konzole ve Spojených státech amerických, Kanadě a dalších vybraných zemích.