Vývoj mravenčího survivalu Grounded ještě nekončí, studio Obsidian připravilo velkou aktualizaci 1.3, která přináší spoustu nového obsahu. Současně je možné si hru v následujících dnech vyzkoušet zdarma na Steamu.

Velkou novinkou Grounded je režim Playgrounds. Ten nabízí široké možnosti tvoření, sdílení a hraní si s novým obsahem vzniklým s využitím integrované sady nástrojů a prvků. Chcete si vytvořit vlastní arénu pro bitvy s bossy? Únikové prostory s pastmi a různými překvapeními? Vyrazit na závodní dráhu s power-upy a překážkami? To vše Playgrounds v Grounded umožňují.

Playgrounds obsahují více než 300 objektů, z nichž si lze vytvořit vlastní svět, přes 400 předmětů jako položky výbavy, zdroje, spotřební materiál a všechny živočichy, a to včetně bossů. K dispozici jsou i vychytávky jako tlačítka, přepínače, páky, časovače, lasery, power-upy a mnoho dalšího, co oživí interakci na vašem „hřišti“. Zapracovat bude možné i pokročilé logické možnosti v rámci komplexních herních mechanik, což může být například odemknutí určitých odměn za porážku bosse a podobně.

Budovat můžete na dvou mapách. Klasický a důvěrně známý dvorek doplňuje nová mapa pro Playground s názvem Grassbox. Jde o úplně prázdnou plochu, kde si můžete stavět a budovat podle vlastních představ a libosti. Vývojáři na ní vytyčili některé nové oblasti k umístění objektů typu mraveniště na povrchu, podzemních laboratoři pod povrchem či mokřiny.

Pokud nemáte Game Pass, případně hru pro PC, Xbox Series X/S a Xbox One ještě koupenou, tak Grounded bude od 16. 11. letošního roku zdarma k vyzkoušení na Steamu. Nabídka končí už zítra v sedm večer. Současně je hra ve 40% slevě (za 23,99€).