Po prvních detailech se na internet dostaly první záběry z hraní dosud neoznámené hry Deadlock od Valve. Společnost stojící za hity Counter-Strike a Dota chystá steampunkovou MOBA střílečku, která atmosférou připomíná BioShock Infinite.

Deadlock se bude hrát z pohledu třetí osoby, zaměřuje se na využití silných stránek a schopností každého hrdiny a nabídne boje šest na šest s mechanikou tower defense. Podle všeho kombinuje hry Dota 2, Team Fortress 2, Overwatch, Valorant, Smite a Orcs Must Die.

Ve videu došlo také na odhalení několika hrdinů, mezi nimi jsou bezelstná Ivy, gentlemanský démon Infernus, zákeřná agentka Haze, Lady Geist a bledá odstřelovačka Vindicta. Některé postavy mají štítek označující, že jsou vhodné pro nové hráče. To společně s tréninkovými režimy otevírá dveře hráčům, kteří MOBA dosud moc nehráli.

Podle všeho se Deadlock nachází v uzavřeném alfa testování, do kterého mají přístup stovky lidí. Ve Valve si prý dali za cíl vytvořit velkou hru, která spojí komunitu pod jednou střechou. Titul by měl být ve vývoji od roku 2018.