Overwatch od Blizzardu bude mít další konkurenci. K nedávno představené hrdinské střílečce Marvel Rivals od čínské společnosti NetEase Games se přidá Deadlock od Valve. Hra má se má nacházet v uzavřené alfa verzi.

Navzdory tomu se na internet dostávají první obrázky a informace. Dle všeho půjde o střílečku z pohledu třetí osoby. Důraz má klást na schopnosti jednotlivých postav v bitvách 6 na 6, které se odehrávající na velkých mapách. Prostředí je popisováno jako fantasy se steampunkem.

Většinu informací přinesl Tyler McVicker. Ten je v komunitě Valve považován za velmi důvěryhodný zdroj. Podle něj je titul ve vývoji od roku 2018 a obsahuje mechaniky tower defense. Co se fantasy týče, tak se máme dočkat kouzelníků, podivných stvoření a robotů, zatímco steampunk do map promluví mj. skrz rychlé kolejnice podobné těm, které známé z BioShocku Infinite.

„V podstatě rychlá zajímavá ADHD hratelnost. Kombinace her Dota 2, Team Fortress 2, Overwatch, Valorant, Smite, Orcs Must Die,“ uvedl McVicker.

„Design hrdinů je do značné míry inspirovaný univerzem Dota. Hlavní mapa odkazuje na moderní steampunkové evropské město (trochu jako Half-Life). Původně měla hra sci-fi prvky inspirované Half-Life a Portalem, ale po špatných ohlasech se vývojový tým rozhodl zaměřit na fantasy,“ dodal McVicker.

Tohle je zajímavá informace. Osobně bych očekával, že právě prvky inspirované Half-Life a Portalem budou to, co může novou hru od Valve táhnout. Místo toho ale na ně měla být kritika a vývojáři se rozhodli přejít více k fantasy.