Na internet se dostaly tři fotografie, které mají ukazovat nový model Xboxu Series X bez Blu-ray mechaniky. S fotkami ve velice nízkém rozlišení se pochlubil známý leaker eXtas1s.

Poprvé se o čistě digitální verzi výkonnější konzole Microsoftu mluvilo v loňském roce během soudní bitvy s FTC kvůli akvizici Activisionu Blizzard. I když později Phil Spencer jako vedoucí herní divize americké společnosti plány bagatelizoval s tím, že se toho od té doby hodně změnilo. Na druhou stranu v návrhu měl tenhle Xbox zcela odlišný design.

Dle fotek ale designéři nebláznili a zachovali tvar kvádru, který se ukázal vhodný pro správné chlazení všech komponentů. Pochopitelně chybí výřez pro Blu-ray mechaniku. Ale nejzajímavější je, že Xbox Series X je bílý.

Pod povrchem dojde jen k drobným změnám. Microsoft se měl zaměřit zejména na lepší chlazení a vylepšení karty Nexus. Cílem je přinést na trh výkonnou konzoli, kterou bude moci prodávat za nižší cenu.

Pokud je tenhle Xbox Series X skutečný, tak je otázkou, kdy ho Microsoft bude chtít uvést na trh. Konkurenční Sony má totiž na podzim chystat PlayStation 5 Pro a Nintendo zase nástupce velice oblíbeného Switche. S ohledem na to by dávalo smysl překvapit a vydat konzoli v létě.