Podívat se můžeme na druhé delší video z hraní Need for Speed pro Android a iOS. Arkádové závody pro chytré telefony a tablety dosud nebyly oznámeny. Pracuje na nich TiMi Studios, které stojí za hitem Honor of Kings, Pokémon Unite a Call of Duty: Mobile.

Navzdory absence oznámení se o titulu mluví od začátku loňského roku a před necelým rokem se na internet dostaly první gameplay záběry. Ty teď doplňuje 18minutové video z testování pro čínské hráče.

Video odhaluje, že tohle NFS si bere hodně z NFS Unbound. Obrazovka je zaplavena kreslenými efekty a animovanými ikonkami, aby to vypadalo, že se na ní neustále něco děje. To může být pro některé otravné. Do toho je podobný jízdní model a také dobíjení nitra pálením gum.

Co překvapí více, tak jsou bláznivé tratě s rampami a skoky jako vystřižené z Hot Wheels a Trackmanie, které doplňují poklidnější závody v ulicích města. Po technické a grafické stránce má hra vypadat velmi slibně a řadit se k oblíbenému Asphalt 9.

NFS pro Android a iOS by mělo být zdarma, klást důraz na online soupeření mezi hráči a s jistotou můžeme očekávat více mikrotransakcí. Snad jen doufat, že nebudeme nuceni si kupovat herní čas, případně platit za opravu auta, které by jinak trvalo delší dobu.