Na internet se dostal druhý trailer z multiplayerové akce Spider-Man: The Great Web a potom dokonce celá interní prezentace. O hře jsme se poprvé dozvěděli v rámci velkého úniku z konce loňského roku, kdy se skupina nabourala na servery studia Insomniac Games. Od té doby měl být projekt zrušen.

V úterý se na internetu objevil první trailer. Ten dle všeho byl součástí interní prezentace. Ta se teď také objevila na internetu a je hodně zajímavá. Ukazuje totiž artworky prozrazující, jak si vývojáři představovali New York v online podobě a v multiversu s různými pavoučími muži a ženami. Kromě běžných kriminálníků se hráči měli utkat se známými padouchy, postupně vylepšovat své vybavení a dovednosti a možná jezdit na motorce.

Každý pavoučí hrdina/hrdinka měl mít své silné a slabé stránky. Měli jsme mít možnost pavouka upravit po stránce obličeje, těla, vlasů či barvy očí. Insomniac Games měli v plánu hru postupně rozšiřovat a mimo jiné přinášet nové padouchy, nové příběhové části, nové lokality, další gadgety a skilly, více kostýmů a v budoucnu i nové herní mechaniky a Spider-Many. Každá sezóna by se zaměřila na jiného padoucha, jako první se měl ke slovu dostat Venom. Potom Mysterio.

Podle prezentace měl plnohodnotný vývoj začít v letošním roce, ale na projektu se pracovalo už od roku 2021. V příštím roce měla být spuštěna alfa pro zaměstnance Sony a na začátku roku 2026 beta, která by se ve druhé polovině roku proměnila v plnou verzi s první sezónou.

Jak se dalo očekávat, multiplayerová akce určena pro pět hráčů dost připomíná loňskou PS5 exkluzivitu Marvel's Spider-Man 2. Sdílí bojový systém, New York, kostýmy nebo dovednosti.

Fanoušci od prvního uniklého traileru vytvořili petici, aby se Sony vrátila k vývoji Spider-Man: The Great Web. Zatím má přes 1600 podpisů. Objevují se teorie, že tenhle dnešní únik je schválně a možná řízený někým ze Sony. Že by si společnost ověřovala, zda by byl o multiplayerovku s pavoučími hrdiny zájem? Případně může jít o nespokojeného zaměstnance, kterému se nelíbí, že Sony projekt zrušila. Možné je všechno.

Celá interní prezentace projektu