Někomu se futuristický vzhled PlayStationu 5 líbí, jiní si z něho dělají srandu a posmívají se netradičnímu řešení. Skutečnost je ale taková, že společnosti Sony i Microsoft vsadily na nekonvenční design konzolí nové generace s cílem zajistit dobré chlazení výkonných procesorů a grafických čipů.

Pokud se vám PS5 moc nelíbí, tak možná dostanete možnost si jednoduše vyměnit plastové kryty. Nasvědčují tomu fotky, které mají pocházet z výrobní linky. Fotografie se objevily na jednom čínském fóru a zdají se být skutečné. Současně si můžeme udělat lepší představu o tom, jak bude konzole velká.

Přečtěte si také: Je DualSense u konzole PlayStation 5 revolučním ovladačem?

V rámci snadné výměny plastových krytů konzole se sluší připomenout slova Matta MacLarina, viceprezidenta pro design UX v PlayStationu. Ten se před časem nechal slyšet, že PS5 má možnosti přizpůsobení, které u předchozích generací konzolí nebyly. Toto řekl poté, co odpovídal možná na otázku, zda se dočkáme černé verze PS5. Místo ní potvrdil speciální edice - dá se předpokládat, že se PlayStation 5 převlékne do barev a stylů očekávaných her, například Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, který na trh dorazí současně s konzolí.

Někteří mezitím přemýšlejí nad tím, zda by konzole fungovala bez krytů. Ty by uživatelé mohli sundat, aby se PlayStation 5 lépe chladil, stejně tak by bylo snazší čistění nebo výměna některých dílů, například SSD disku.

Nejde o žádnou novinku. Už Xbox 360 umožnil majitelům snadnou výměnu předního panelu. Podobné možnosti měla i PS3.

120 MILIONŮ KUSŮ ZA PĚT LET?

Když už mluvíme o PlayStationu 5, tak společnost DigiTimes v tiskové zprávě naznačuje, že společnost Sony hodlá prodat minimálně 120 milionů kusů PS5 za pět let. Takové množství má být alespoň vyrobeno a Sony má mít údajně v úmyslu zkrátit životnost konzole z tradičních 6-7 let na 5 let. Odhady hovoří o prodejích 120 až 170 milionů kusů, což by hravě překonalo PS4, která je na více než 110 milionech.

Nejprodávanější konzolí všech dob je PS2 - 155 milionů kusů. Handheldy z rodiny Nintendo DS mají na kontě 154,02 milionu kusů a Game Boy a Game Boy Color dohromady téměř 119 milionů. První PlayStation dosáhl na 102 milionů a PS3 zase na 87,4 milionů. Xbox 360 měl 86 milionu, zatímco u Xboxu One se odhaduje 50 milionů.

Přečtěte si také: Sony výrazně zvyšuje výrobu PS5. Kolik kusů chce mít připraveno na vydání nové konzole?