V oficiálním obchodě Sony jsou nedostupné konzole PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro. U výkonnější varianty je ovšem uvedeno, že v současné době neexistují žádné plány na doplnění zásob. Podle mnohých to může znamenat ukončení výroby konzole, aby se továrny mohly soustředit na PlayStation 5, která je nadále nedostatkovým zbožím, a ještě několik měsíců to tak zůstane.

Vypadá to, že Sony má v plánu prodávat pouze PS4 Slim a zejména PlayStation 5. Stojí za připomenutí krok konkurence. Microsoft už v létě přestal vyrábět Xbox One X a Xbox One S: All-Digital Edition. V nabídce má pouze Xbox Series X, Xbox Series S a klasický Xbox One.

Obchod PlayStation Direct je určen pouze pro hráče ze Spojených států amerických. V roce 2021 má být spuštěn také pro Evropu. Tady se hodí dodat ještě cenu, PS4 Pro se na PlayStation Directu prodávala za 399 dolarů, což není vůbec lákavá cena.

PlayStation 4 Pro se na trhu objevila v listopadu/novembri 2016 - tři roky po vydání základního modelu PS4.

PlayStation 4 (společně s PS4 Pro) prodala více než 113,5 milionu kusů. Na konzole vyšla celá řada zajímavých exkluzivit. Generální ředitel a prezident Sony se nedávno nechal slyšet, že vydávání PS5 her na PS4 je správné a racionální. Japonská společnost hodlá konzoli podporovat ještě několik let.

Přečtěte si také: PlayStation exkluzivity generují stovky milionů dolarů