V Ubisoftu už dlouho nejde vše úplně podle plánu. Nově je znovu nucen odložit bezplatnou arénovou střílečku XDefiant. Hra nyní nemá žádné konkrétní datum vydání.

Free-to-play kompetitivní akce, která by měla soupeřit s Call of Duty, byla oznámena v roce 2021 a spuštěna měla být letos v létě. V září byla kvůli problémům s certifikací na konzolích odložena na říjen.

Vývojáři vysvětlují, že nedávné veřejné testování odhalilo nějaké nesrovnalosti v herním zážitku. Ty je nutné nejprve vyřešit. Až potom bude XDefiant dostupný. Nejprve by měla být spuštěna nultá sezóna, aby si hráči vše vyzkoušeli.

Dle tvůrců test ukázal, že se hráčům líbí rychlé přestřelky, jedinečné zpracování map, režimy zaměřené na plnění cílů a kultovní seznam frakcí. Posvítit si chtějí na podivný pohyb nebo těžkopádné skluzy. Cílem je přinést hráčům hru, ke které se budou moci vracet po mnoho let.

Mark Rubin si pochvaluje zlepšení, kterého XDefiant díky zpětné vazbě hráčů dosáhl. Je ale před nimi ještě trochu práce. Předtím Rubin pracovat jako výkonný procent ve studiu Infinity Ward, kde se podílel na sérii Call of Duty: Modern Warfare.

Až XDefiant bude spuštěn, nabídne pět frakcí skládající se z různých sérií Ubisoftu: Libertad (Far Cry), Phantoms (Ghost Recon), Echelon (Splinter Cell), Cleaners (The Division) a DedSec (Watch Dogs).

XDefiant dorazí na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Později má být akce spuštěna také pro Xbox One a PS4.