Není tomu tak dávno, co herním průmyslem proběhla vlna propouštění zaměstnanců kvůli obvinění ze zneužívání. O své místo tak přišel například známý designér Chris Avellon, menší obvinění se dostalo i do studia Insomniac Games a nemůžeme zapomenout ani na kreativního ředitele ke hře Assassin's Creed: Valhalla Ashrafa Ismailiho, který opustil vývoj kvůli nevěře. Z důvodu sexuálních skandálů teď francouzské studio Ubisoft přichází o další tři důležité zaměstnance. Konkrétně se jedná o ředitele kreativní kanceláře Sergeje Hascoëta, ředitele managementu kanadské pobočky Ubisoftu Yannise Mallata a celosvětového vedoucího HR Cécileho Corneta.

Přečtěte si také: Kreativní ředitel Assassin's Creed: Valhalla odstupuje z důvodu nevěry a Insomniac Games reagují na obvinění

Dle oficiální zprávy k těmto krokům Ubisoft sáhl po řádném prozkoumání dřívějších obvinění. Dle generálního ředitele a spoluzakladatele francouzské společnosti Yvese Guillemota Ubisoft nedokázal zajistit svým zaměstnancům bezpečné pracovní prostředí. To je ale pro budoucnost naprosto nepřijatelné, jelikož se to neslučuje s hodnotami, kterými se chce CEO řídit. 

Zavazuji se provádět velké změny v celé společnosti, abychom zlepšili a posílili naši kulturu na pracovišti," říká Yves “Teď se společně vydáme na cestu vedoucí k lepšímu Ubisoftu a já očekávám, že vůdci celé společnosti budou řídit své týmy s maximálním respektem. Také očekávám, že budou pracovat na tom, abychom dosáhli změny, kterou potřebujeme a vždy mysleli na to, co je nejlepší pro Ubisoft a všechny jeho zaměstnance."

Na vážnost celé situace reagoval i známý redaktor Jason Schreier. Dle něj je zajímavý především odchod Sergeje Hascoëta, jelikož to byl člověk ve vedení všech her Ubisoftu. Údajně mohl jediným slovem zrušit či povolit projekt a zaměstnanci firmy si mysleli, že je tak blízko generálnímu řediteli, že je prakticky nedotknutelný.