V únoru se začaly objevovat neoficiální informace o úsporných opatřeních Ubisoftu. Francouzská společnost v rámci restrukturalizace plánovala zavřít několik poboček v Evropě a Kanadě, včetně kanceláří v sousedním Polsku. Nově tyto informace potvrzuje agentura Bloomberg a přináší další detaily.

Ubisoft se měl rozhodnout zavřít své pobočky v Polsku, Španělsku, Itálii, Nizozemsku, Skandinávii a nespecifikované kanceláře v Kanadě. Nejde o žádná vývojová studia, nýbrž o týmy zodpovědné za marketing a distribuci her.

Důvodem jsou prý především neuspokojivé prodeje fyzických verzí a celková situace na trhu. Her ve fyzických verzí se rok od roku prodává méně a méně, hráči více preferují digitální verze a služby s předplatným. Kvůli tomu pravděpodobně Ubisoft hodlá své předplatné spustit na konzolích Xbox, už dlouho funguje na PC a v menší míře se objevuje v rámci PlayStation Plus Extra a Premium.

Ubisoft přechází na tři regionální střediska na evropském kontinentu, řídit budou severní Evropu, střední Evropu a jižní Evropu. O práci má kvůli tomu přijít přibližně 60 lidí, celkově Ubisoft zaměstnává více než 20 000 osob.

Po reorganizaci mají být evropské a kanadské pobočky lépe připravené na budoucnost v rychle rostoucím odvětví a mít efektivnější a flexibilnější přístup.

V současné době nevíme, jak se uzavření polské pobočky Ubisoftu dotkne českého a slovenského trhu. S polským Ubisoftem totiž spolupracovaly distributorské firmy Playman/Comgad a Conquest, které si na našem trhu rozdělovaly hry. Je možné, že budou muset vyjednávat nové smlouvy s nějakou externí agenturou, která dostane polský trh na starost.