Už dlouho víme, že nový Assassin's Creed, kterému se přezdívá Red, bude mít dvě hratelné postavy: muže a ženu. Žena má být šinobi (nindža) a nedávno jsme si ji mohli prohlédnout na uniklém artworku. Naopak muž má být africký uprchlík, který si osvojil všechny schopnosti asasínů a stal se samurajem.

Dříve se spekulovalo, že tento hrdina může být inspirován skutečným příběhem Yasukea. To nyní potvrdil důvěryhodný zdroj. Tom Henderson se dozvěděl, že Ubisoft skutečně využívá příběh samuraje Yasukea, ale scenáristé ho přepracovali tak, aby odpovídal ději a směru hry.

Podle Hendersona je žena Naoe Fujibayashi, dcera legendárního Fujibayashiho Nagata, který je považován za jednoho ze tří největších Iga jōninů. Naoe má toužit po pomstě po smrti svého otce.

Tragicky má začít příběh také druhé postavy. Yasuke je jako otrok na lodi. Ta byla napadena a všichni zemřeli, včetně jeho milované ženy. Přežil pouze on a byl odvezen do Japonska, kde byl ve službách Nobunagy vycvičen v samuraje. Zajímavé na příběhu ještě je, že na začátku jsou Yasuke a Naoe zarytými nepřáteli, v určitém okamžiku ale začnou oba bojovat za sjednocení země.

Právě na začátku se má příběh odchýlit od historie. I když ani dnes nevíme, zda byl Yasuke skutečně otrokem. Vedou se o tom diskuze. Více na Wikipedii.

Mezi historickými postavami se v Assassin's Creed Red mají objevit: Fudžibajaši Nagato (otec Naoe), Oda Nobunaga, Akeči Mitsuhide, Hattori Hanzo (vracející se postava), Tojotomi Hidejoši, Kódai-in (Hidejošiho manželka), Oiči, Ašikaga Jošiaki, Akeči Kagemitsu a další.

Pokud se nic nezmění, tak Ubisoft má Assassin's Creed Red plánovat na rok 2024 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Nyní se francouzská společnost zaměřuje na propagaci Assassin's Creed Mirage a Assassin's Creed Nexus.