Po půl roce po posledním oznámení se ozval oficiální twitterový účet Prince of Persia s tím, že remake nebyl zrušen. Připravuje ho studio Ubisoft Montréal, ale na datum vydání a nové informace si budeme muset počkat, až bude tým připraven.

Kvůli tomu, že nebylo stanoveno žádné datum vydání, tak Ubisoft zrušil stávající předobjednávky a všem budou vráceny peníze. Předobjednávky budou spuštěny po oznámení nového data vydání. To ale nevíme, kdy bude.

Připomeňme, že Prince of Persia: The Sands of Time Remake byl několikrát odložen poté, co byl v září 2020 po dvou a půl letech ve vývoji oznámen. Původně na něm pracovala indická studia Ubisoft Pune a Ubisoft Mumbai. Po negativní reakci na trailer se ale hodně změnilo.

Přestože Ubisoft bránil rozhodnuté dát remaku jedinečné vizuální zpracování, tak letos v květnu potvrdil přesunutí projektu do studia Ubisoft Montréal, kde se zrodila trilogie Sands of Time. Jde také o autory série Assassin's Creed (od roku 2007), Watch Dogs (od 2014 do 2016) nebo Far Cry (od 2005 do 2019).

„Toto rozhodnutí je důležitým krokem a tým, který navazuje na práci vykonanou Ubisoft Pune a Ubisoft Mumbai, bude nyní potřebovat čas na přeskupení rozsahu hry, aby vám přinesl nejlepší možný zážitek z remaku klasiky všech dob,“ uvedla francouzská společnost v tiskové zprávě.

Také se spekuluje o vzniku 2,5D hry ze světa Prince of Persia, která má být inspirovaná sérii Ori od Moon Studios. Na tomto projektu údajně pracují v Ubisoft Montpellier, kde se zrodil Rayman. Také tam probíhá vývoj problémového Beyond Good and Evil 2.