Máme tady další novou indie hru. Tahová strategie 1971 Project Helios nás zavede do zmrzlého postapokalyptického světa, kde jsou střelné zbraně a vozidla vzácné a konflikty a nepřátelství nemají konec. 

Začátkem roku 1942 dopadly na Zemi obrovské meteory a výsledná změna klimatu nastartovala novou dobu ledovou. Extrémní teploty a prudké bouře jsou nyní součástí každodenního života. Střelné zbraně a vozidla jsou vzácné, konflikty a nepřátelství nemají konce a strašlivé mrazivé podmínky ničí přátele a nepřátele na jejich cestě. Chtěli byste si vyzkoušet v takovém světě žít? Pokud ano, titul 1971 Project Helios vám to umožní.

Ti, kteří přežili zmiňovanou apokalypsu, toho docílili jenom díky Fulgoru, jedinečné látce přenesené na planetu stejnými meteory, které tak dramaticky změnily její prostředí. Z pozůstatků německé armády a jejích zpravodajských služeb se v Evropě utvořila nová společnost Wintersöhne, neboli synové zimy. Tito lidé se mimo jiné zabývají právě výzkumem rafinace oné zázračné látky pro veřejné využití a jejím vývojem pro vojenské účely.

Dále se z popela devastace na severu zrodil ultra-náboženský kult, který uctívá Fulgor jako boží dar. Kafiritská kultura, která se vzdala technologie a věří, že mimozemské artefakty jsou konečným soudcem toho, kdo si zaslouží žít. Zasvěcení do řad tohoto kultu vyžaduje, aby byl Fulgor vstřebán do systému intravenózně, procesem, který málokdo přežije.

Osm hrdinů se rozhodne spojit síly a najít důležitou vědkyni Dr. Margaret Blythe unesenou masivní stratokracií. Po cestě se budou muset vyhnout útokům lupičů, prohledat vojenské velitelství a proniknout na území nebezpečné antitechnologické náboženské sekty. Každá z osmi postav má své vlastní problémy a také v závislosti na některých strategických a osobních rozhodnutích budete tyto postavy vést k jednomu ze tří možných konců.

Abyste zvládli strategicky reagovat na tahové souboje a přežít další den v tundře budete muset vyrovnat individuální dovednosti vaší skupiny. Odemkněte si nové dovednosti a vylepšete vybavení. Přizpůsobte si tak jednotlivé postavy, a nakonec i celou skupinu či přicházejte s novými způsoby, jak čelit nebezpečí. Osud světa leží ve vašich rukou, tak to nepokazte.

Klíčové vlastnosti hry:

Taktický boj: Bojujte proti třem různým frakcím, z nichž každá má své jedinečné jednotky, strategii a výhody. Vojáci, ostřelovači, klužští banditi a rytíři odolní vůči chladu ... Studujte své nepřátele, naplánujte každý pohyb a přizpůsobte se všem konfrontacím!

Průzkum: Cestujte různými místy, od vojenských základen až po středověké sklepení. Můžete zde hledat fulgor, nové vybavení pro vaše postavy a informace o světě, ve kterém se nacházíte, a frakcích, kterým čelíte.

Dovednostní stromy: Jakmile zjistíte, že zařízení je kompatibilní s každou postavou, můžete odemknout a upgradovat nové dovednosti a kombinovat je tak, abyste vytvořili perfektní řešení pro vaši strategii.

Správa zdrojů: Použijte veškerý fulgor, který najdete, abyste rozmrazili HP, snížili cooldown a oživili vaše padlé jednotky.

1971 Project Helios vyjde na Nintendo Switch, PS4, Xbox One a PC (Steam nebo GOG.com) 9. 6. 2020. Jendou velkou zajímavostí potom je, že soundtrack pro tento titul připravuje Xabi San Martín, klávesista a skladatel španělské skupiny „La Oreja de Van Gogh“, která vyhrála cenu Grammy a prodala více než 8 milionů alb.