Program Creator DLC pro Armu 3 od Bohemia Interactive nám dosud dal pět placených přídavků vytvořených autory z řad modderů i profesionálních externích vývojářů. Za nejrozsáhlejší, nejoblíbenější a nejspíš také nejúspěšnější lze přitom označit primárně multiplayerové DLC S.O.G. Prairie Fire od týmu Savage Game Design, které hráčům Army 3 už od jeho vydání v roce 2021 nabízí velmi autentické a obsáhlé zpracování války ve Vietnamu a působení speciální jednotky MACV-SOG. Obsah přídavku byl navíc ještě rozšířen zásluhou několika masivních aktualizací.

Letos v létě ale tvůrci při vydání aktualizace 1.3 oznámili, že samotné DLC S.O.G. Prairie Fire už nebude dál aktualizováno. Ne však proto, že by se rozhodli otočit se k Armě 3 zády, ale protože došlo k rozhodnutí nabízet další tematický obsah prostřednictvím bezplatné modifikace, kterou si bude moci zdarma stáhnout každý vlastník přídavku. A kterou pochopitelně bez vlastnictví DLC nespustíte. Nyní byl tento mod oficiálně představen, a tak se mohou všichni příznivci práce týmu Savage Game Design formálně seznámit s projektem S.O.G. Nickel Steel.

S.O.G. Nickel Steel si dokonce můžete už nyní stáhnout ze Steam Workshopu, díky čemuž lze Armu 3 a nabídku DLC S.O.G. Prairie Fire rozšířit o impozantní letoun AC-119, který je určený pro BLUFOR a nezávislou stranu. Postupem času bude samozřejmě mod rozšiřován a vylepšován o další obsah, na který v rámci vývoje a vylepšování samotného DLC nezbyla kapacita. Tvůrci počítají například s přidáním dalších vozidel, mezi něž patří vrtulník HH-53 Super Stallion, obrněnec M-42 Duster, letoun A-1 Skyraider či loď USS Benewah. Těšit se máme i na nové zbraně, vybavení a dokonce mapy. To všechno ve stejné kvalitě, jakou se chlubí obsah placeného S.O.G. Prairie Fire.

Savage Game Design má touto cestou nabídnout i nový herní mód Across the Fence, který vzniká ve spolupráci s poradci a veterány MACV-SOG. Tento režim zahrnuje detailní příběh a více postupně se vyvíjejících singleplayerových i kooperativních misí, v nichž se můžete znovu stát členem jednotky MACV-SOG.

Ačkoliv S.O.G. Nickel Steel je a i v budoucnu bude k dostání zdarma, vývoj modu pochopitelně není jen tak. Konkrétní podoba a nabídka nového obsahu tak bude záviset na finanční podpoře tvůrců, kterou mohou získávat prostřednictvím Patreonu. Patreon má zajistit také vznik dokumentárního filmu, dalších podcastů s veterány a dokonce komiksových adaptací knih, pod nimiž jsou podepsáni právě veteráni, kteří se Savage Game Design spolupracují. Cílem je nepřekvapivě i další podpora samotných veteránů, rozšíření povědomí o aktivitách speciálních jednotek během tajné války ve Vietnamu a sdílení jejich příběhů.

Nutno podotknout, že své projekty rozšiřují prostřednictvím Steam Workshopu tvůrci téměř všech dosud vydaných Creator DLC. Stačí si vzpomenout na přídavek CSLA Iron Curtain, který je možné prostřednictvím addonů od samotného CSLA Studia rozšířit o dvě singleplayerové kampaně, množství samostatných misí, mapu Polánek a další hratelný obsah. V tomto směru tedy Savage Game Design nepodniká nic revolučního. Patreon je ale nový prvek a teoreticky by mohl přinést něco víc než jen obsah, který lze považovat za výsledek volnočasových aktivit vývojářů. V tuto chvíli tedy nezbývá než týmu Savage Game Design popřát hodně štěstí a doufat, že se mu podaří zajistit dostatek prostředků na velké množství hodnotných novinek a na řádné pokračování odkazu přídavku S.O.G. Prairie Fire.