Příznivci Shadow Gambit: The Cursed Crew se mohou těšit na dvě rozšíření. Taktická stealth strategie bude obohacena 6. 12. letošního roku. Je to současně rozloučení německého studia Mimimi Games, které krátce po vydání titulu oznámilo konec činnosti. To fanoušky dost zaskočilo.

Každopádně, DLC přinesou několik hodin nového obsahu. V každém dodatečném balíčku najdeme novou hratelnou postavu s unikátními schopnostmi, nový neprobádaný ostrov a příběhovou kampaň se šesti novými misemi. Nové hrdiny bude možné využít i v hlavní kampani.

Shadow Gambit: The Cursed Crew je dostupné pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na Steamu má hra extrémně kladné uživatelské recenze, dostupné je demo a sleva na 31,99 eur (780 Kč).

Honza Kalný v recenzi napsal: „Mimimi Games uzavírají svou herní kariéru ve velkém. Pirátské fantasy v podobě Shadow Gambit: The Cursed Crew je pěkné, zábavné, příjemné... prostě skvělé. Není bez svých chyb, jednotvárnost prostředí je bohužel tou největší. Přesto jde ve svém žánr o hru jedinečného kalibru.“

Shadow Gambit: The Cursed Crew je ve stylu Commandos. Jak si můžete ověřit, hra byla opravdu dobře přijata, ale bohužel se tolik neprodává.

„Zasvětit posledních deset a půl roku našeho života práci na stále ambicióznějších hrách si vyžádalo velkou osobní daň pro nás i naše rodiny. Po vydání Shadow Gambit jsme se rozhodli, že je ten správný čas upřednostnit naše blaho a zatáhnout brzdu, místo abychom se upsali dalšímu mnohaletému produkčnímu cyklu,“ vysvětlili kreativní ředitel Dominik Abé a generální ředitel Johannes Roth, kteří Mimimi Games založili.