Tým nezávislého studia Boomer Games si sype popel na hlavu. Start nadějné vesnické simulace Last Holiday dopadl hrozně a situaci nepomohla ani nulová komunikace s hráči. Před dvěma dny navíc oznámil odchod hlavní autor.

Antonín Capoušek se nedohodl s investory a jejich názory se rozcházely. To ve fanoušcích vyvolalo pochopitelně další zděšení, protože Capoušek byl producentem, scenáristou a režisérem dabingu Last Holiday. Dokonce vymyslel příběh, dialogy a námět.

Dnes po obědě přišla zpráva od studia. Tým se omlouvá a zaměří se na novou etapu Boomer Games a hry Last Holiday. Společně věří, že hru dokážou dostat do podoby, která byla od počátku zamýšlena. Reputaci chtějí napravit optimalizací, patchi a novým obsahem. Konkrétní ale nebyli.

Last Holiday vyšlo v předběžném přístupu na Steamu v květnu letošního roku a nejlepší na dobrodružství v malebné severočeské vesničce o prázdninách v roce 2000 je český dabing Petra Rychlého a dalších osobností.

Níže uvádíme celé prohlášení studia Boomer Games v originální podobě, bez našich zásahů, z Facebooku:

„Zdravíčko,

nebudeme chodit kolem horké kaše. Poslední post hovořil pravdu a Tonda odchází ze své pozice v Boomer Games. Ale neřešíme minulost a soustředíme se na budoucnost a chceme začít novou etapu Boomer Games a hry Last Holiday.

Pevně věříme, že i po ne úplně vydařeném startu můžeme vytáhnout hru do podoby, která byla od počátku zamýšlena. S tímto se samozřejmě pojí i napravení reputace a důvěry, která byla bohužel pošramocena naší nekomunikací a řešením interních problémů. Za to a stav hry při launchy se upřímně omlouváme, ale dělali jsme, co jsme mohli a uměli. 

Momentálně se dáváme dohromady, připravujeme další kroky a poté se vrhneme do práce. Tento proces budeme pravidelně komunikovat jakmile se rozběhne a budeme se snažit o maximální transparentnost. 

Toť z naší strany prozatím vše. Věříme, že v budoucnu hru dostaneme opět na nohy a že všichni fanoušci, kteří v nás vložili důvěru si nakonec budou moci užít super hru z prostředí venkova.

Držte nám palce, my věříme, že se nám restart povede a uděláme pro to maximum! 🙂

Tým Boomer Games“