Velké korporace ruší projekty a propouštějí, zatímco nezávislá belgická firma Larian Studios otevírá v pořadí sedmou pobočku. Ta se nachází ve Varšavě a pomůže s chystanými hrami.

Cílem Larianu je vybudovat v polské metropoli tým, který pomůže s vývojem dvou nových RPG her. Ty tvůrci Baldur's Gate 3 popisují jako velmi ambiciózní. Dle všeho nebudou mít nouzi o zájemce z řad talentů, kteří mají s RPG žánrem bohaté zkušenosti. V Polsku sídlí mimo jiné CD Projekt RED (Zaklínač a Cyberpunk) a Techland (Dying Light).

Novým tým se bude jmenovat Larian Studios Warsaw a bude spolupracovat s ostatními studii Larianu, které sídli v belgickém Gentu, kanadském Québecu, irském Dublinu, britském Guildfordu, španělské Barceloně a v malajském Kuala Lumpur.

Jak už dříve vysvětlil generální ředitel Larianu Swen Vincke, tak od nich nemáme čekat žádné nové Baldur's Gate, natož dodatečný obsah do současného třetího dílu Baldur's Gate.

„Jsme společnost s velkými nápady. Nejsme společnost postavená kolem vývoje DLC a rozšíření. Život je příliš krátký a naše ambice jsou velmi velké,“ uvedl Vincke. Co nového chystají? Může to být návrat k vlajkové sérii Divinity, případně překvapí a pochlubí se něčím úplně jiným, co od nich teď nikdo nečeká.