Josef Fares, zakladatel studia Hazelight, které se nedávno proslavilo svou ambiciózní hrou A Way Out tento rok oznámil, že se studiem pracuje na nové hře. A Way Out byla vyvinuta pod takzvaným EA Originals, který podporuje Indie projekty a dává jim podporu většího studia. Vznikají tak větší projekty s lepším marketingem, které si však stále zachovávají svůj unikátní nápad a neřadí se mezi klasické AAA hry.

Josef Fares, který neměl v úmyslu pracovat s velkým vydavatelem, se však nyní rozhodl, že bude nadále s EA spolupracovat. V rozhovoru pro Eurogamer prohlásil, že měl s EA dobrou zkušenost a proto nevidí problém s nimi nadále pokračovat.

"Ano jsme s EA. Je to pro nás skvělá podpora. Nezajímá mě, s jakým vydavatelem pracuji, vždy budu mít stejné podmínky. Respektuji ekonomický aspekt vývoje, ale nikdo nemění vizi hry, je to velmi, velmi důležité. A EA to ví, jsou v tomto velmi podporující."

EA je tak možná poněkud jiná společnost než většina z nás předpokládala a Indie hrám se snad v EA Originals otevřou nové příležitosti. Přece jen, je to dobré jak pro ně, tak pro nás, hráče.