Aktualizace: Server VG247 upozornil, že prezident Take-Two Karl Slatoff nemluvil o jedné hře, ale o dvou projektech. Jeden titul má vznikat u tvůrců Mafie 3 ve studiu Hangar 13 a druhý projekt v novém studiu 2K Silicon Valley, které bylo teprve před rokem založeno.

To každopádně nic nemění na tom, že Hangar 13 může skutečně připravovat remaster druhé Mafie - jak už se dlouho spekuluje, zatímco v Silicon Valley se mohou soustředit na nějakou novou značku.

Omlouváme se za původní příspěvek z dnešní noci, který byl napsán v rámci tweetu, který zmiňoval jednu společnou hru od Silicon Valley a Hangaru 13.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Je tomu rok, co zkušený Michael Condrey ve spolupráci se společností 2K v lukrativní oblasti Silicon Valley založil nové, dosud nepojmenované studio a nalákat do něj měl údajně 19 lidí ze Sledgehammer Games (Call of Duty: WW2) a 21 z Visceral Games (série Dead Space) a dalších studií Electronic Arts.

Oficiálně toho více nevíme. Až tedy na čerstvou zprávu přímo od 2K. Generální ředitel Take-Two Strauss Zelnick investorům řekl, že o prvním projektu nového studia uslyšíme v následujících měsících. Zajímavé je, že se na něm podílí studio Hangar 13, které vytvořilo neslavnou Mafii 3.

Zástupci 2K se v tiskové zprávě o otevření studia v Silicon Valley dušovali, že Condrey bude mít tvůrčí svobodu a může se spolehnout na zdroje napříč studiemi 2K. Vývoj takové hry si ale žádá svůj čas, u AAA je to většinou 3 až 5 let. Bude tak překvapením, pokud se první informace o projektu dozvíme už nyní.

Michael Condrey byl spoluzakladatelem Sledgehammer Games – pomáhali s dokončením Call of Duty: Modern Warfare 3 a poté vytvořili Advanced Warfare a WWII. Ještě předtím působil Condrey ve Visceral Games na akčním hororu Dead Space.

Je otázkou, zda by to mohla být Mafie 4. Podle spekulací z minulého roku má nová pobočka Hangaru 13 v britském Brightonu pracovat na pokračování Mafie, zatímco jejich kolegové v České republice mají na starost komplexní remaster Mafie 2, který běží na enginu Mafie 4 - což znamená vylepšená verze původního enginu, který byl použit u Mafie 2 a ve vylepšené verzi u Mafie 3. Remaster má údajně brzy vyjít na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X, což by znamenalo koncem letošního roku. Ale to jsou pouze spekulace. Ještě před nimi příchodu obou her nasvědčovaly nové ochranné známky.

Dokázal bych si představit, že se Condrey ve spolupráci s českou pobočkou Hangaru 13 od začátku minulého roku věnují remasteru Mafie 2 a plánují hru vydat koncem letošního roku. To by pravděpodobně možné bylo a mezitím by vznikala Mafie 4. Stejně tak ale může Condrey dělat na nějaké nové značce.

Hangar 13 má 4 pobočky: sídlo má v americkém městě Novato a další kanceláře v Praze, Brně a Brightonu. To je spousta lidí, které by jedním projektem 2K jen těžko dokázali uživit.