Velmi často se u nás můžete dočíst o novinkách pro hry Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator. Navzdory úspěchu na počítačích je české studio SCS Software ještě nenabídlo konzolovým hráčům, i když ti po hrách hlasitě volají už mnoho let. Šance se chopila společnost Soedesco, která se rozhodla zalepit díru na trhu a pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S v těchto dnech vydala Truck Driver: The American Dream.

Původní Truck Driver je několik let dostupný na počítačích a konzolích. Na Steamu má smíšené recenze, což je možná důvod, proč americký sen vyšel pouze na konzole. Kromě přepravy různých nákladů láká na poutavý a emotivní pětadvacetihodinový příběh o rodině a snech. Stanete se hlavním hrdinou Nathanem, jenž se po letech od smrti svého otce, slavného a uznávaného řidiče kamionu, rozhodne změnit svůj život a odhodlán pokračovat v otcově odkazu se touží stát úspěšným řidičem kamionu.

Součástí této cesty je nejen řízení tahače po amerických dálnicích s různou krajinou, zajímavými místy a dynamickým počasím se střídáním dne a noci, nýbrž také budování vztahů s rodinou a místní komunitou ve formě doručování zakázek. Samozřejmě si můžete přizpůsobit svůj kamion, kupovat nové díly atd.

Vizuální stránka bohužel moc neodpovídá tomu, že je hra vytvořena v Unreal Enginu 5. Přitom odlesky jsou hezký a je tam závan kvality. V celkovém souhrnu to ale vypadá na prodloužení čekání, než dorazí na konzole pořádná kamionová simulace.

Každopádně, na PS5 má Truck Driver: The American Dream běžet v dynamickém rozlišení 4K s výkonem dosahující až 120 FPS. Má mít ray tracing efekty a využívá haptickou zpětnou vazbu a adaptivní spouště ovladače DualSense a podporuje 3D zvuk. Na Xboxu Series X je dynamické rozlišení 4K při 60 FPS spolu s ray tracingem. Na Xboxu Series S potom 1080p při 60 FPS.

Na PS Store tahle hra stojí 1419 Kč a 1719 Kč na Xbox Store. Pokud by někdo chtěl vidět více, je tady záznam oficiálního streamu vývojářů, kde je vidět podivná grafika, neostré textury, problémy se stíny a člověk, který moc neumí řídit kamion.