Ambiciózní masivně multiplayerové fantasy RPG od Amazon Game Studios je potřetí odloženo. New World nebude v plné verzi spuštěno během jara, ale až 31. 8. letošního roku.

Dosavadní čas navíc (dva předešlé odklady) vývojářům umožnil vylepšit crafting a boje, stejně tak zajistit větší rozmanitost úkolů, zbraní a brnění. Těšit se můžete na rybolov, rozšířenou mapu zahrnující region Reekwater a celkově na větší množství obsahu v hlavním příběhu i end-game fázi. Navzdory těmto novinkám potřebuje studio další čas, který bude tým věnovat leštění, doladění a přesvědčivému end-game obsahu.

Alpha hry bude v nadcházejících měsících pokračovat a tvůrci mají v plánu od 30. 3. pozvat do testu další hráče. 20. 7. se má rozběhnout uzavřená beta pro hráče, kteří si New World předobjednali. V betě prozkoumáte Ebonscale Reach (nová end-game zóna), vyzkoušíte si expedice pro pět hráčů, Outpost Rush s bitvy 20 proti 20, kde týmy bojují o kontrolu nad pevnostmi a strategickými zdroji, a mnoho dalšího.

New World mělo původně dorazit loni v květnu/máji. Poté bylo posunuto na srpen/august v důsledku pandemie koronaviru. Během léta se Amazon rozhodl odložit plánované spuštění plné verze i beta verze na letošní rok.

New World hráče v roli kolonistů zavede do fiktivního fantasy světa. Vaším úkolem bude objevovat nová prostředí a bojovat s nebezpečnými nestvůrami, co v těchto místech žijí. Pochopitelně dojde také na boj proti jiným hráčům. Mezitím budete hledat lepší vybavení a budovat nové osady, abyste se dokázali ubránit útokům.

Snem Amazonu je překonat nestárnoucí World of Warcraft od Blizzardu.