Minutový gameplay trailer vyzdvihuje next-gen možnosti Final Fantasy XVI, nadcházejícího akčního RPG, které vyjde na PlayStation 5.

Vývojářům ze Square Enix pomáhali experti ze Sony, ale přesto se nepodařilo dosáhnout stabilních 60 snímků za sekundu v režimu výkonu. Tedy minimálně ne v demoverzi, kde jsou propady z 60 snímků hodně viditelné. Na druhou stránku, po vizuální stránce vypadá nové Final Fantasy skvěle.

Trailer se tedy zaměřuje na rychlé načítání při cestování světem Valisthea, využití 3D zvukového systému a na adaptivní spouště a haptickou odezvu bezdrátového ovladače DualSense.

„Ve hře Final Fantasy XVI se ikonické povolávané bytosti mění na Eikony. Tyhle smrtící bytosti sídlí v Dominantech, mužích a ženách, kteří po narození zdědí jejich obrovskou moc – ať už se jim to líbí, nebo ne. Eikoni jsou nejmocnějšími bytostmi ve světě Valisthea, zemi, kde díky síle Mateřských krystalů vzniklo šest mocných říší. Aether, který tyto vysoké krystalové hory poskytují, živí kouzla, díky nimž tyto národy po mnoho let vzkvétaly, ale nyní hrozí, že jejich nelehké spojenectví naruší záhadná nákaza,“ popisuje hru společnost Square Enix.

Final Fantasy XVI vyjde 22. 6. letošního roku na PS5.