2. 1. 2023 v americkém Utahu zemřel Kenneth Paul Block, známý jako Ken Block. Automobilovou legendu, jezdce rallye, hvězdu driftu a kaskadéra zavalil sněžný skútr. Bylo mu 55 let.

Block se účastnil mnoha adrenalinových závodů, včetně skateboardingu, snowboardingu a motokrosu. Největší jméno si ale kalifornský rodák udělal v takzvané gymkhaně s kaskadérskými kousky, které se objevily i v populárním Top Gearu od BBC.

Block se objevil také v několika hrách. Jak připomíná bývalý herní novinář Michal Jonáš, proti Kenu Blockovi nebo s jeho autem si můžete zazávodit v Colin McRae: DiRT 2, DiRT 3, DiRT: Showdown, Need for Speed (2015), Forza Horizon 3 (v DLC), Forza Horizon 4/5 (bonusový vůz), Forza Motorsport 7 (v DLC) a v mobilních hrách CSR Racing 1/2.

Na Kena Blocka vzpomínají také tvůrci těchto závodních her. Vdávají mu hold oficiální sociální kanály her Gran Turismo, Forza Horizon nebo Forza Motorsport.

„RIP Ken Block. Legenda odešla příliš brzy,“ napsali autoři série Gran Turismo.

„Zdrcující zpráva o ztrátě Kena Blocka. Byl legendou v motoristickém světě a bude nám velmi chybět. Upřímnou soustrast jeho rodině a týmu The Hoonigans,“ dočteme se na profilu série Forza Horizon.

„Ken Block a The Hoonigans měli obrovský vliv na motoristickou komunitu po celém světě. Upřímnou soustrast rodině Kena Blocka. Budeš nám chybět, Kene,“ stojí v prohlášení oficiálního profilu Forza Motorsport.