Trápení Paradox Interactive po zrušení Life by You pokračuje s dalším odkladem Prison Architect 2 na neurčito. Pokračování očekáváného manažerského simulátoru věznice letos v září nevyjde, jak původně vývojáři avizovali.

Hra se od svého odhalení na začátku roku 2024 potýkala s již několika odklady. Původně měla vyjít už v březnu, ale kvůli vysokému počtu bugů a špatné optimalizaci byla autory odložena na květen. Na jaře Paradox oznámil další odklad, tentokrát na září a hned po oznámení přerušil smlouvu se studiem Double Eleven, protože se jim nepodařilo „najít obchodní dohodu, která by vyhovovala oběma stranám“.

Paradox tedy pověřil vývojem spoluautory ze studia Kokku, kteří na Prison Architect 2 již pracovali. Od té doby se zdálo, že práce pokračují podle plánu, až dosud. Na oficiálním fóru hry bylo vydáno prohlášení, kde je oznámen další odklad a jeho odůvodnění.

Jejich interní beta testy prý ukázaly na oblasti, na které se musí tvůrci více zaměřit, především se jedná o výkon a obsah. „Musíme ještě trochu zvýšit kvalitu, abychom splnili standardy, kterých bychom chtěli s tímto pokračováním dosáhnout,“ uvádí.

Navzdory obavám je Paradox přesvědčen, že pokračování bude skvělé a dostojí odkazu jedničky. Co se týká nového data vydání, tak zkrátka žádné není. V prohlášení se také píše, že vývojáři se nemohou zavázat k novému datu vydání, poněvadž musí posoudit kolik bude potřeba práce, aby hra byla připravená na vydání.

S ohledem na to, že Prison Architect 2 nemá stanovené datum vydání, tak Paradox vrací peníze za předobjednávky na všech platformách. Bez nového data vydání, vracení peněz, se třemi odklady a nedávným debaklem s Life by You je tedy budoucnost vězeňského simulátoru přinejlepším nejistá.