Total War: Pharaoh se řadí mezi méně oblíbené díly této strategické série. Vývojáři to chtějí koncem měsíce napravit a přinesou bezplatný přídavek Dynasties o velikosti rozšíření. Obsáhne celou řadu novinek v kampani, včetně nových regionů na mapě, kultur, jednotek, herních mechanismů a rozsáhlých vylepšení kvality samotné hry.

Do boje se zapojí čtyři z nejznámějších kultur starověkého světa: Babylon, Asýrie, Mykény a Trója. Každá z nich nabídne jedinečný zážitek z kampaně a zároveň ikonické historické vůdce, rozmanité armády, kterým můžete velet, bohy, které můžete uctívat, a mnoho dalšího. Kromě toho update přinese dalších 25 menších frakcí, například Aiolové vedení bájným Achillem nebo Napata vedená králem válečníků Memnonem.

V rámci armády se můžete těšit na více než 150 nových a přepracovaných jednotek, včetně jezdců na velbloudech a jednotek specifických pro jednotlivé frakce, jako je například elitní Trójská garda.

Dynasties pokrývá velkou část starověkého světa od Egejského moře přes Mezopotámii až po starověký Egypt. Tím téměř zdvojnásobuje rozlohu původní mapy kampaně a přidává 168 nových osad, nové historické památky, nové vítězné cíle a mnoho dalšího. K cestování po tomto značně rozšířeném pískovišti byly přidány nové námořní cesty, které zrychlují flotily převážející vaše armády, a umožňují vám tak podnikat nájezdy a invaze dále a rychleji. 

Díky novému systému dynastií si budete moci založit rodokmen a postarat se o to, aby vaše říše obstála ve zkoušce časem. Budete mít vliv na své nástupce, stejně tak ovlivňovat strategické sňatky, hrdinská úmrtí na bitevním poli, ale také atentáty. Vypořádat se budete muset také s klasickou smrtí způsobenou stářím.

Aktualizace Dynasties pro Total War: Pharaoh vyjde 25. 7. letošního roku a bude zdarma pro všechny majitele hry. Půjde o poslední update s novým obsahem. Hra má české titulky.