Diablo 4 od Blizzard bude mít další konkurenci. O hráče se bude prát nejen s Path of Exile 2, ale také s pokračováním Titan Questu. První díl je u hráčů hodně populární, druhý se přikloní více k akčním RPG a znovu ponoří hráče do mytologické říše starověkého Řecka. Tady budete čelit nepředstavitelným výzvám a užijete si dobrodružství hodné mýtů, které vás zavede na malebné pláže, do poklidných řeckých chrámů i na místa, kam se ještě smrtelník neodvážil, včetně tajemné říše samotných Moirai.

Hra dokonce láká na boj s klasickými bytostmi z řeckých mýtů a původního Titan Questu, včetně Ichthianů, kentaurů, satyrů, harpyjí, sirén, gryfů a mnoha a mnoha dalších. To je dost velké lákadlo pro všechny, co si oblíbili jedničku, respektive Anniversary Edition a následná rozšíření Ragnarök, Atlantis a Eternal Embers.

Hlavním cílem bude zastavit Nemesis. Bohyně odplaty se vymkla kontrole, ničí Vlákna osudu a odsuzuje všechny, kdo se jí postaví, k věčnému trestu, včetně nás. Proto musíme vzít do ruky zbraň, bojovat po boku bohů a změnit samotný osud, abychom zastavili Nemesis, osvobodili ty, které potrestala, a utkali vlastní epický příběh. Samotná kampaň má být zaměřena na svět plný záhad a tajemství, která je třeba objevit. Nicméně, souboje mají být náročné, protože nepřátelé tvoří frakce, spolupracují a kombinují své jedinečné dovednosti a schopnosti.

Vývojáři z německého studia Grimlore Games, kteří vytvořili SpellForce 3, slibují ručně vytvořený otevřený svět a plnohodnotný cyklus den/noc. Vše má umožnit moderní Unreal Engine 5. A po vzoru tohoto žánru dojde také na velké množství lootu. S ním souvisí flexibilní systém postav, kdy osud hrdiny máte ve svých rukou. Postavu si můžete přizpůsobit a vytvořit vlastní třídu kombinací dvou mistrovských schopností. Chybět nebude multiplayer.

Titan Quest 2 nemá v současné době stanovené datum vydání, ve vývoji je pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.