Už zítra, 21. 7. 2021, vychází dlouho očekávaná mobilní hra The Witcher: Monster Slayer od studia Spokko, v němž tvůrci spadající do rodiny CD Projektu představí variaci na Pokémon GO ve světě Zaklínače. Při této příležitosti došlo v rámci stále probíhající akce Summer Game Fest 2021 k vydání rozhovoru, jehož prostřednictvím Geoff Keighley a dvojice vývojářů hru blíže představují.

Z větší části se rozhovor zaměřuje na již známé a obecné informace spojené s tímto projektem využívajícím augmentovanou realitu a vaši polohu. Znovu jsme se tak kupříkladu dozvěděli, že od Pokémon GO odlišuje hru zejména větší zaměření na plnění úkolů, postavy a obecně příběh. Ten je zasazený do doby zhruba 200 let před událostmi, které zažívá Geralt z Rivie, kdy je svět ještě plný nebezpečných monster, a proto jsou zaklínači potřeba.

Přečtěte si také: Mobilní The Witcher: Monster Slayer dorazí za několik týdnů

Přeci jen jsme se ale dozvěděli něco nového o věcech, které dosud tvůrci příliš neřešili, například o příšerách. Nyní tedy již s určitostí víme, že Monster Slayer představí monstra, s nimiž jsme se dosud ve hrách od CD Projektu RED nesetkali. Samozřejmě potkáme zástupce starých známých typů příšer, jejichž rodina bude počínaje zítřkem o něco rozšířena, zároveň se ale můžeme těšit i na zatím nespecifikované nováčky.

Možná si říkáte, že všichni, kteří v předchozích měsících hráli hru v předběžném přístupu, potažmo v rámci tzv. soft-launche, musí mít už nyní dobrou představu, jaké ohavnosti na nás čekají ve finální verzi. Nedávno však tvůrci na sociálních sítích oznámili, že se zítra dočkáme nových monster, stejně jako zahájení první sezóny příběhu. Jinými slovy, herní děj bude postupně rozšiřován, v každém případě i na účastníky soft-launche zjevně čeká obsah, s nímž se dosud nemohli při hraní setkat.

Tvůrci také v rozhovoru zdůraznili, že nové příšery disponují unikátním modelem a řádnými detaily, tudíž se nejedná jen o modely převzaté z existujících her Zaklínače, které jen vývojáři přebarvili. Také upozorňují, že kvůli zaměření na vyprávění příběhu je The Witcher: Monster Slayer singleplayerovou hrou, která se však odehrává v perzistentním světě. Pokud tedy ve hře cokoliv vidíte, například nějakou příšeru, uvidí to samé a na stejném místě i kdokoliv, kdo je poblíž.

Závěrem tu máme ještě jednu potenciálně dobrou zprávu pro uživatele iOS. Již víme, že každý, kdo se předběžně zaregistruje na Google Play, dostane ve hře speciální ocelový meč z Kaer Morhen. Na rozdíl od Androidu však iOS předběžnou registraci nepodporuje, a tak meč získají všichni hráči, kteří spustí hru kdykoliv během prvního týdne po vydání.

The Witcher: Monster Slayer vychází 21. července/júla 2021 ve verzi pro iOS a Android. Na Androidu se můžete stále předběžně registrovat.