Těšili jste se, že se za sedm dnů ponoříte do podivuhodné Varšavy roku 1905 a užijete si izometrické RPG The Thaumaturge s tahovými souboji? Bohužel vás musím zklamat. Hra byla znovu odložena. Důvodem nejsou problémy ve vývoji. Polská společnost 11 bit studios sympaticky přiznala, že se chce vyhnout konkurenci a dát nové značce prostor.

The Thaumaturge měl vyjít 20. února/februára. Minulý týden ale dorazila střílečka Helldivers 2, dnes se o pozornost přihlásí Banishers: Ghosts of New Eden, 16. zase Skull and Bones, 20. bude spuštěn Nightingale v předběžném přístupu a 29. se na svět vyklube Final Fantasy 7 Rebirth. To je na novou značku zdá se moc velký příliv titulů.

„Hra je připravena, ale chceme jí dát prostor, abyste si ji užili tak, jak si podle nás zaslouží. Těšíme se na vás ve Varšavě v roce 1905 a děkujeme vám za trpělivost!“ píšou vývojáři ze studia Fool's Theory v tiskové zprávě. Mimochodem, tihle lidé dělají také na remaku prvního Zaklínače. Nové datum je stanoveno na 4. března/marca pro PC přes Steam, Epic Games Store a GOG. Konzolové verze (PlayStation 5 a Xbox Series X/S) jsou nadále v plánu na později.

Pro více informací o The Thaumaturge zamiřte do našeho předešlého článku, kde jsme popsali detaily ze záznamu jednoho úkolu.