Početná komunita The Sims 4 se může těšit na nové velké rozšíření, které zahrne nový svět, koně, ranč, ovce a další zvířata. Jde v pořadí o čtrnáctou expanzi, tahle ale unikla předčasně se všemi důležitými detaily a prvními obrázky.

Rozšíření Horse Ranch pro The Sims 4 láká na tvrdou práci na vlastním kousku půdy. Máte vychovávat, trénovat a navazovat zvláštní pouta s majestátními koňmi, kteří se stanou přizpůsobitelnými členy vaší rodiny, včetně roztomilých hříbat, která se mohou na vašem vlastním ranči narodit. Koně můžete upravovat v nástroji „Vytvořit Simíka“ nebo si pořídíte nové koně jejich záchranou či nákupem. Simíky můžete učit dovednosti jezdectví a koně zase trénovat v dovednostech agility a skocích. Zkušení koně a jezdci mohou dokonce získat ocenění v jezdeckém centru, kde se také konají závody.

„Vstaňte brzy ráno, podívejte se do širé krajiny a přesvědčte se, že všechna práce stojí za to,“ dočteme se o rozšíření v uniklém popisku ze Steamu. Dny budete trávit staráním se o spokojená a čistá zvířata, včetně malých ovcí a koz, sklízet trávu na krmení a sbírat koňský hnůj na hnojení rostlin. Když to nebudete zvládat, můžete si najmout pomocníka.

To vše a mnohem víc vás čeká na vlastním ranči, jenž si můžete navrhnout a upravovat, ať už je to tradiční srub, nebo velká červená stodola. Samozřejmě nebudou chybět speciální interakce se Simíky a zvířaty a živá společenská scéna. Vaši Simíci mohou vyrazit do města za přáteli do baru, upustit páru v tanečním sále nebo trénovat v jezdeckém parku. Také mohou pořádat akce na svém ranči, jako je vaření a tancovačky.

The Sims 4 Horse Ranch Expansion Pack má vyjít 20. 7. letošního roku na PC, Mac, Xbox a PlayStation za 39,99€ (cca 950 Kč). Když si ho koupíte do 31. 8. 2023, tak máte získat Rockin’ Rancher DLC. To zahrne rezonanční kytaru, umělecké kolo od vozu a rustikální houpací křeslo. Má jít o předměty, díky nimž dopřejete svým Simíkům odpočinek po náročném pracovním dni na ranči. Jde o druhý obrázek tady dole.

Ve čtvrtek 22. 6. se očekává trailer a potvrzení od Electronic Arts. Hra The Sims 4 je zdarma dostupná na počítačích a konzolích.