Hromadí se vám v sousedství odpadky? Ovzduší je plné prachu a vaši simíci jsou častěji nemocní? Tak to je ten pravý čas začít s tím něco dělat, v novém dodatku s tématikou ekologie.

EVERGREEN HARBOR

Evergreen Harbor je nové sousedství, které bude součástí nově představeného dodatku Eco Lifestyle (česky Ekobydlení). Někdo by si mohl říct, jen zase nějaké další město...opak je pravdou. Evergreen Harbor bude mít své specifické vlastnosti, a podobně jako jeden z ostrovů Sulani, bude měnit své prostředí na základě chování vašeho a vašich simíků a následně simíky ovlivňovat zpět. Čím více se o prostředí města budete starat, tím více zeleně uvidíte, pokud vlastníte Roční období ovlivní to i počasí, které v sousedství bude a pokud bude dostatečně čisté ovzduší a modré nebe, možná se vám podaří spatřit i polární záři.

ZMĚNY V MÓDU STAVBY

V módu stavby nově přibude „zelená“ kategorie, díky které si budete moci snížit náklady na bydlení pomocí zelené energie. Najdete zde hlavně větrné turbíny, solární panely, ale třeba i sběrač rosy. Ten sníží vaši spotřebu vody. Váš dům můžete rozzářit pomocí střechy plné zeleně a uvnitř ho obohatit novým nábytkem, nebo zrecyklovat nábytek někoho jiného a proměnit ho dle sebe na něco nového. Věci k přetvoření mohou také odvážní simíci najít v popelnicích, do kterých mohou skákat přímo po hlavě.

KARIÉRA TVŮRCE

Když už se váš simík rozhodl pro přetváření věcí, proč si na tom nevybudovat kariéru a stát se tvůrcem na volné noze? Tvořit můžete nepřeberné množství věcí jako jsou třeba svíčky, limonády a přetvořené objekty. Můžete se také pokusit přemluvit své sousedy pro vytvoření komunitní dílny, kde budou moci simíci tvořit společně.

KOMUNITNÍ PROSTORY

V Evergreen Harboru najdete několik komunitních míst, která se bez vašeho zásahu začnou proměňovat ve skládku. Je důležité se pokusit ovlivnit sousedy a společně rozhodnout o tom, co se na daném místě vybuduje. Každý týden bude probíhat „Neighborhood Action Plan“, do něhož se můžete přidat a na některém z volných míst vytvořit dílnu pro výrobu nebo společnou sdílenou zahradu, ale i další. Pokud se to vašemu simíkovi nepovede a bude se cítit zahanbený, alespoň si může na hlavu obléct papírový pytlík.

DALŠÍ NOVINKY

  • Hmyzí hotel - v traileru si můžete všimnou simíka, který se mazlí s housenkou
  • ŽEBŘÍKY - konečně! Něco, co tak neuvěřitelně chybělo v kolekci Tiny Living, do malých prostor ideální způsob, jak se dostat do dalšího patra - a co je ještě lepší, budou součástí aktualizace zdarma, takže budou dostupné i pro ty, kdo si dodatek pořizovat nebudou - budou součástí základní hry.
  • Nové oblečení, vlasy, doplňky - prvky tvorby simíka nesmí chybět v žádném rozšíření
  • Vertikální zahrady - nyní můžete rostliny pěstovat také v květináčích umístěných nad sebou a ušetřit tak spoustu místa
  • Smrt po napadení mouchami? - v The Sims 2 to byla jedna z možných příčin smrti simíka, v traileru můžeme vidět, jak je simík mouchami napaden, dočkáme se tedy nového způsobu smrti?
  • Dodatek bude ovlivňovat všechna města - kromě Strangerville a dovolenkových destinací a ne tedy jen Evergreen Harbor! Budete se tedy muset chovat zodpovědně i v dalších městech.
  • Potvrzeny nové aspirace a vlastnosti pro simíky i pozemky

Zatím nevíme přesný český název dodatku, ale víme že se na něj můžeme těšit již 5. 6. - tedy již za měsíc a co je také překvapující, pro PC a konzole vyjde ve stejný den (předchozí rozšíření vycházely na konzole cca po dvou týdnech od vydání na PC). Již nyní lze dodatek předobjednat na Originu za 39,99 euro. Dodatek podobného charakteru zde ještě nebyl - v předchozí sérii byl pouze jakýsi nádech v podobě třídění odpadu, větrných turbín a solárních panelů, ale dodatek věnovaný ekologii nikoli.

Dejte nám vědět do komentářů, jaký máte z dodatku pocit, zda se vám líbí a jestli plánujete jeho pořízení. Je to dodatek, takže určitě nabídne o mnoho více než je nyní zveřejněno.