Budovatelská real-time strategie The Settlers se vrací. Restart známé série, který byl oznámen již v roce 2018, má konečně datum vydání. Hra vyjde 17. 3. na počítače přes Ubisoft Connect a Epic Games Store. Hráči se navíc mohou zúčastnit nadcházející uzavřené bety, která začne za týden.

V The Settlers mají hráči za úkol usadit se na nové půdě, shromáždit zdroje pro vybudování své komunity, naverbovat spoluobčany (neboli inženýry) a zformovat vojenské jednotky, které budou chránit a bránit jejich novou osadu.

Restart The Settlers vytvořilo studio Ubisoft Düsseldorf, vývojáři se inspirovali především hrami The Settlers 3 a The Settlers 4, dvěma nejoblíbenějšími díly této série. Hráči mají očekávat svěží pojetí nových osadníků, kteří jsou od základu postaveni na Snowdrop Enginu, jenž pohání oba díly The Division.

The Settlers se mají pochlubit moderním grafickým kabátkem, barevnými environmentálními biomy a modernizovanou hratelností, která se ale z velké části bude držet původního stylu. Jinými slovy, důraz je kladen zejména na budování a správu osady, stejně tak na těžbu nejrůznějších materiál (dřevo, uhlí, zlato) a produkci jídla (farmy, mlýny, pekárny, rybáři...), což jsme si potvrdili při hraní novinářské verze. Z té vám již brzy přineseme naše dojmy.

K dispozici budou tři režimy: kampaň pro jednoho hráče, Onslaught a Skirmish rozdělený na sólo hraní proti umělé inteligenci, kooperaci proti umělé inteligenti a PvP (hráči proti hráčům) až pro osm hráčů. O Onslaught módu chybí detaily.

Vybrat si budete moci jednu ze tří frakcí, jmenují se Elari, Maru a Jorn. Každá z nich nabídne určité výhody, jedinečný vzhled, unikátní herní styl a příslušné příběhové pozadí. V tiskové zprávě se Ubisoft zaměřil na Elari. Ti jsou nuceni uprchnout ze své domoviny a musí se usadit na nových a neznámých územích. Čeká na ně napínavé a nebezpečné dobrodružství, na své cestě narazí na další obyvatele a budou čelit náročným výzvám.

Hráči, kteří se zúčastní nadcházející uzavřené bety, budou moci bez omezení hrát od 20. do 24. 1. přes Ubisoft Connect a Epic Games Store. K dispozici bude tutoriál, dvě frakce a dva Skirmish režimy (1v1 a 2v2). Předběžné stažení bety bude možné od 18. 1. Registrovat se můžete zde.

The Settlers budou k dispozici ve třech edicích:

  • Standardní edice se základní hrou
  • Entdecker edice se základní hrou spolu s dalšími fyzickými předměty a digitálními předměty
  • Deluxe edice se základní hrou, deluxe balíčkem a dalšími digitálními doplňky

Dle tiskové zprávy to vypadá, že v obchodech bude pouze Entdecker edice, zbývající dvě pouze digitálně.

Série The Settlers vznikla v roce 1993. Původní studio Blue Byte v roce 2001 koupil Ubisoft a poté bylo sdruženo pod Ubisoft Düsseldorf, Ubisoft Mainz a Ubisoft Berlin. V týmu lze nadále najít několik původních tvůrců, kteří se podíleli nejen na třetím a čtvrtém díle, ale také na slavné jedničce a dvojce.