Aktualizace: Máme tu jednu změnu. Vydavatelská společnost Private Division otočila a magazínu DualShockers upřesnila, že titul The Outer Worlds na PlayStationu 4 Pro přece jen bude vylepšen.

Na Xboxu One a PC nabídne hra 4K textury, zatímco na PS4 Pro půjde o falešné 4K z rozlišení 1440p. Současně nám vzkazují, že na všech platformách bude hra vypadat skvěle.

Připravte se, že v den vydání (25. října) budete stahovat day one patch, na Xboxu One má 38 GB, zatímco 18 GB na PS4.

Minimální systémové požadavky

  • Operační systém: Windows 7 (SP1) 64bit
  • Procesor: Intel Core i3-3225 nebo AMD Phenom II X6 1100T
  • RAM: 4 GB
  • Grafická karta: Nvidia GTX 650 Ti nebo AMD HD 7850
  • Místo na disku: 40 GB

Doporučené systémové požadavky

  • Operační systém: Windows 10 64bit
  • Procesor: Intel Core i7-7700K nebo Ryzen 5 1600
  • RAM: 8 GB
  • Grafická karta: GeForce GTX 1060 6GB nebo Radeon RX 470
  • Místo na disku: 40 GB

Původní zpráva

Vlastnímu názoru se snažím v novinkách vyhnout a nechávám to na kolegy a kolegyně ve Showtimu (nebo v dnešním Shortimu), ale v případě této zprávy udělám výjimku. Studio Obsidian totiž prozradilo, jak využije výkon konzolí PlayStation 4 Pro a Xbox One X u svého nadcházejícího sci-fi RPG titulu The Outer Worlds.

Na Xboxu One X poběží hra v rozlišení 4K, zatímco na PS4 Pro nedojde překvapivě k žádnému vylepšení a hra bude stejná jako na klasické PS4, tedy v rozlišení 1080p. To je dost zvláštní. Většina her výkon silnějších konzolí využívá, ale vývojáři The Outer Worlds se rozhodli pouze pro Xbox One X.

Proč tomu tak je? To oficiálně nevíme, ale skutečnost potvrdila i vydavatelská společnost Private Division pro Windows Central s tím, že na PS4 Pro nebudou žádná vylepšení. Musím se zeptat, může za to Microsoft? Americká společnost před nedávném koupila studio Obsidian a zařadila ho mezi svých dalších 14 týmů pod Xbox Game Studios. Podle dřívějších vyjádření mají mít vývojáři pod Microsoftem kreativní svobodu, ale vedení má pochopitelně pravomoc ovlivňovat různá rozhodnutí. Možná stojí za tím upřednostnit Xbox One X a vynechat PlayStation 4 Pro.

Abych byl fér, tak dodám, že Xbox One X je výkonnější než PS4 Pro, ale i tak by si konzole od Sony zasloužila nějaké to vylepšení, respektive její majitelé by si ho zasloužili. Takhle mi to přijde, že jim Obsidian vystavuje prostředníček.

The Outer Worlds je sci-fi RPG pro jednoho hráče z pohledu první osoby. Ve hře se vydáte na dobrodružství a prozkoumáte nejodlehlejší části vesmíru. „Ztracen během tranzitu na kolonizační lodi směřující na nejvzdálenější konec galaxie se probouzíš o několik desetiletí později a ocitáš se uprostřed obrovského spiknutí hrozící zcela zničit kolonii Halcyon. Pusť se do prozkoumávání těch nejodlehlejších částí vesmíru, střetni se s nejrůznějšími frakcemi, z nichž každá touží po moci, a volbami utvářej svou postavu a rozhodni tak, jak se bude vyvíjet herní příběh. Jsi nepředpokládaná proměnná, se kterou se nepočítalo...“ je nám nastíněn příběh.

The Outer Worlds vyjde 25. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra bude v den vydání součástí předplatného Xbox Game Pass na Xboxu One.