Jednoho dne roku 2015 se v menu hry The Long Dark objevilo políčko "Hrát příběh". Však celé ty dva roky bylo zašedlé a nic za ním nebylo. To se nyní mění! Studio Hinterland nás překvapilo příběhovou částí této naprosto úžasně vypadající hry. Co můžeme od ní čekat?

V tomto příběhu se dostanete do role pilota Willa Mackenzie, který dostal za úkol od jeho bývalé ženy Astrid Greenwoodové doletět s ní do vysokých a nebezpečných hor, kde by měla tato žena pomoci s jejím záhadným kufříkem k záchraně místního obyvatelstva od nemoci. Uprostřed cesty však ztroskotali a přišli o své letadlo. Jakmile se Will probudí, zjistí že Astrid zmizela. Proto se pokusí vylézt z rokle, ve které ztroskotal. To se mu ale nepovede, tak několik dní přečká v jeskyni. Tato část funguje jako takový menší tutoriál.

Příběhový režim se od režimu přežití liší několika detaily. Podle Hinterlandu se 30% příběhu odehrává v kompletně nových lokacích a na rozdíl od režimu přežití zde nebude možné okamžitě zemřít. Toto bude vyřešeno klasickým checkpoint systémem.

The Long Dark si můžete zakoupit na Steamu do 8. srpna ve slevě za 28,79€.