The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom se stala předmětem odkladu o více než rok, i když byla již z větší části hotová. Nintendo rozhodlo o odložení v březnu 2022 a vydání posunulo na neurčité datum v roce 2023, všechno s cílem dokonale vypilovat hru. K vydání došlo 12. 5. 2023.

PRO CO NEJLEPŠÍ HERNÍ ZÁŽITEK

Producent série, Eiji Aonuma, v rozhovoru pro deník The Washington Post naznačil, že důvodem odkladu Tears of the Kingdom byla snaha zajistit, aby hra stoprocentně odpovídala standardům společnosti Nintendo. Tato snaha je reakcí na kritiku mnoha her vydaných po pandemii, které byly zasaženy problémy a nedostatky.

Vývojáři byli se stavem spokojeni, ovšem Nintendo rozhodlo, že je potřeba ještě více vylepšit zážitek z hraní Tears of the Kingdom.

Aonuma ve stejném rozhovoru prozradil, že třináctiminutové video z hraní, které bylo zveřejněno v březnu 2022, bylo výsledkem rozhodnutí týmu na poslední chvíli. Vývojáři si totiž všimli nedostatku nadšení po prvním traileru a rozhodli se vysvětlit koncepci hry prostřednictvím podrobnější ukázky.

REKORDNÍ PRODEJE

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom nakonec vyšla 12. 5. 2023 a stala se nejrychleji prodávanou hrou v historii série. Během prvních tří dnů se po celém světě prodalo 10 milionů kopií. Tento úspěch zahrnuje také rekordy v Evropě a Americe jako nejrychleji prodávaná hra Nintenda pro jakýkoli systém.

Série Zelda se od svého prvního uvedení na trh v roce 1986 stala jednou z nejikoničtějších herních franšíz a získala obrovskou fanouškovskou základnu. Prodej přesáhl již hranici 130 milionů kusů, což svědčí o její neustále rostoucí popularitě.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom přináší nový příběh a dobrodružství do magického světa Hyrule. Fanoušci série se mohou těšit na unikátní zážitek a posunutí legendární série Zelda na novou úroveň. I přes odklad je jasné, že čekání na tuto hru stálo za to.