Po řadě spekulací společnosti Sony a Naughty Dog potvrdily The Last of Us Part 2 Remastered. Vylepšená verze druhého dobrodružství Ellie míří na PlayStation 5. Vyjde 19. 1. 2024. Majitelé PS4 verze budou mít možnost upgradovat za sníženou cenu a přenést si svůj postup. Cena bude 10 dolarů/eur (cca 250 Kč).

Předobjednávky startují 5. 12. PC verze v současné době oznámena nebyla, i když je více než pravděpodobné, že v budoucnu hra dorazí také pro počítače, když je tam dostupná The Last of Us Part 1.

Fanoušci jsou lákáni na vystřižené hratelné sekvence ve třech úrovních z raného vývoje hry, které vám nejen umožní vidět svět Part 2 novými pohledy. Bohatší kontext jim dodává komentář vývojářů. Režisér Neil Druckmann, vedoucí vyprávění Halley Gross a herci Troy Baker, Ashley Johnson a Laura Bailey vás budou provázet i kampaní.

Druhým lákadlem je survival režim No Return ve stylu roguelike. Hrát budete za celou řadu odemykatelných postav, některé z nich dosud v sérii The Last of Us nebyly nikdy hratelné a každá má jedinečné herní vlastnosti vyhovující jinému hernímu stylu. Čekají vás rozmanité výzvy s různými nepřáteli v památných oblastech z druhého dílu, které vrcholí souboji s bossy. Úkolem je dostat se co nejdále.

Třetím lákadlem je režim Guitar Free Play, v němž využijete svůj hudební potenciál, a nový Speedrun Mode. Některé mohou potěšit ještě nové odemykatelné skiny postav a zbraní u Ellie a Abby.

Grafika bude vylepšena, včetně nativního výstupu v rozlišení 4K v režimu Fidelity Mode a 1440p upscalovaného na 4K v režimu Performance Mode. Chybět nebude možnost odemknout frekvenci snímků za sekundu pro televizory a monitory podporující VRR, plně bude využit ovladač DualSense a díky SSD a optimalizací je zkrácena doba načtení hry.

Na vybraných trzích bude dostupná W.L.F. Edition se steelbookem a dalšími bonusy. Prodávat se bude ve Spojených státech, Velké Británii, Německu, Francii, Beneluxu, Itálii, Španělsku, Portugalsku a Rakousku.

OBRÁZKY Z REMASTEROVANÉ VERZE