Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- The Last of Us zvolili hráči nejlepší hrou za posledních dvanáct let v rámci BAFTA Game Awards. Jen škoda, že včera bylo na neurčito odloženo pokračování. Do finále se akční adventura od Naughty Dog a Sony dostala přes God of War, BioShock, Batman: Arkham Asylum, Dishonored, Destiny a Uncharted 4. The Last of Us vůči God of War získalo 61 procent hlasů. Cory Barlog, šéf posledního God of War, si povzdechl, když se do finále dostaly tyto dva tituly.

- Sony v Japonsku zakládá nové externí vývojové oddělení v rámci Japan Studio. Nový tým bude pomáhat vývojářům, kteří spolupracují s PlayStationem. Původní Japan Studio (tvůrci Gravity Rush nebo Siren) se tak budou moci soustředit na vývoj větších her.

- Polské studio Bloober Team, tvůrci hororů Blair Witch a Layers of Fear, vzkazuje vývojářům, kteří přijdou o práci, že se mohou přidat k nim. Tato iniciativa se týká i menších studií a lidí na volné noze, které zasáhl koronaviru.

- Microsoft nemá zájem vrátit se ke zrušenému projektu Scalebound, který byl ve vývoji od roku 2013 do roku 2017 v japonském studiu PlatinumGames. Mělo jít o ARPG. Přitom vedení PlatinumGames se nedávno vyjádřilo, že by se chtělo ke hře vrátit, ale práva vlastní Microsoft.

- Multiplayer nového Call of Duty: Modern Warfare si o víkendu všichni zájemci mohou zahrát bezplatně na PC, PS4 a Xboxu One. Víkendová free verze bude dostupná od dnešního dne do 6. 4. Servery se zpřístupní v 19:00 našeho času. Stačí si stáhnout Warzone a budete mít k multiplayeru Modern Warfare na tři dny přístup.

- Na Steamu je dostupné demo dvojrozměrné arkádové střílečky Soldat 2. Vyzkoušíte si v něm dva módy v boji proti protivníkům ovládaných umělou inteligencí. Hra by měla během letošního roku vyjít v předběžném přístupu a nabídnout multiplayer.

- Recenze na Final Fantasy VII Remake mohou vyjít v pondělí 6. 4. ve 12:00 našeho času. To je čtyři dny před vydáním. My bohužel hru ještě nemáme.

- S Xbox Live Gold si na Xboxu One můžete po dobu víkendu zahrát tyhle čtyři tituly: WWE 2K20, Starlink: Battle for Atlas, Monster Energy Supercross 3 a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited.

- Pokud prahnete po hrách zdarma na PC a nevadí vám, že jde o starší kousky, tak na Steamu si můžete do knihovny napořád přidat Autobahn Police Simulator (do 7. 4.), Gang of Four (do 5. 4.), Lovers Smiles (do 3. 4. - 21:00), One Drop Bot (do 7. 4.), Martian Law (do 10. 4.) nebo Barro (do 3. 4. - 20:00).

- Terraria prodala 30,3 milionu kopií napříč platformami. Procedurálně generovaný sandbox vyšel v roce 2011 a je dostupný na všech hlavních platformách. PC verze prodala 14 milionů, 8,7 milionu mají iOS s Androidem a 7,6 milionu konzole.

- Activision vyhrál soudní spor týkající se používání značky Humvee v sérii Call of Duty. Soudce v New Yorku rozhodl, že nedošlo k porušení autorských zpráv, které si nárokovala společnost GM. Ta zažalovala Activision v roce 2017 za porušení ochranné známky, nekalé praktiky a klamavou reklamu. Activision se odvolával na to, že může využívat vojenskou techniku. Soudce řekl, že jde o uměleckou hodnotu.

- Příští týden bude na Steamu dostupný Fallout 76. Pokud jste si hru koupili na platformě Bethesdy, můžete získat edici hry na Steamu bez dalších investic. Akce platí do 13. 4. a stačí, abyste propojili účet Bethesda.net se Steamem.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: