Na Future Games Show se připomenula hra The Last Case of Benedict Fox. Jde o hororovou detektivku na pomezí metroidvanie, plošinovky a akční adventury s bojovým systémem podobným soulslike.

Čeká vás ponoření se do limba chátrajících vzpomínek jako Benedikt Fox, samozvaný detektiv svázaný se svým démonickým společníkem. Tohle netradiční pouto musíte využít k prozkoumání myslí nedávno zesnulých lidí a hledat vodítka a odhalovat tajemství starého sídla, kde byl zavražděn mladý pár a kde zmizelo jejich dítě.

„Dopřejte si temné intriky plné tajných organizací, zakázaných rituálů a chladnokrevných zločinů v ručně vytvořeném dobrodružství oživeném fascinujícím uměleckým stylem ve stylu Burtona,“ láká tisková zpráva.

Evokativní a ručně vytvořená metroidvanie: Bojujte s démony, zkoumejte podvědomí a řešte komplikované hádanky v pečlivě navrženém dobrodružství inspirovaném Lovecraftovými nočními můrami, noirovýmu fikcemi a jazzovou hudbou počátku 20. století.

Sestupte do limba: Využijte svého pouta s démonem k prozkoumání myslí nedávno zesnulých; využijte svou poslední šanci získat „svědectví“. Přeskočte do surrealistických světů, kde vzpomínky, emoce a traumata nabývají fyzické podoby.

Ponurý rodinný příběh: Odkryjte tajemství starého sídla, kde zemřeli dva lidé a jejich dítě zmizelo. Nechejte se vtáhnout do temné intimní intriky, která vás postaví čelem k rodinným démonům – obrazně i doslova!

Boj vylepšený démony: Používejte své zbraně, démonické síly a okolí v kreativních kombinacích a překonávejte démony, monstra a stoupence tajných organizací – ale pamatujte si, že soustředění a taktický přístup jsou vašimi největšími přednostmi.

Hra The Last Case of Benedict Fox vyjde 27. 4. letošního roku na PC a Xbox Series X/S. Dostupná bude také pro předplatitele Game Passu.