The Lamplighters League od studia Harebrained Schemes je velkým zklamáním. Nové taktické RPG od autorů Shadowrunu a BattleTechu po finanční stránce neuspělo. Vydavatelská společnost Paradox Interactive odhaduje ztrátu na 22,7 milionu dolarů.

Titul vyšel 3. 10. letošního roku na PC, Xbox One a Xbox Series X/S. Dostupný je také v Game Passu. V předplatném od Microsoftu se mu má dařit lépe, stejně tak má spíše kladné uživatelské recenze. Celkem jich je ale pouze 146 a 73 % hodnotí hru kladně. V den vydání ji na Steamu zároveň hrálo pouze 773 hráčů. PC verze se prodává také přes Epic Games Store a je součástí PC Game Passu.

„The Lamplighters League je zábavná hra s mnoha silnými stránkami. Přestože vidíme opatrně pozitivní čísla hráčů v předplatitelských službách, komerční přijetí bylo příliš slabé, což je upřímně řečeno velké zklamání,“ uvedl generální ředitel Paradoxu Fredrik Wester.

Můžeme se pouze domnívat, proč hra neuspěla. Z mého pohledu neměla tak velkou reklamu a vyšla v období velké konkurence. Bohužel na to v Paradoxu nikdo nehledí a studio Harebrained Schemes může být brzy zavřeno. Bývalý zaměstnanec pod přezdívkou AngryMobofSteve na fóru ResetEra prozradil, že už v červenci bylo propuštěno 80 %. Propuštění Paradox potvrdil serveru PC Gamer, počet už ne.

O vývoji The Lamplighters League mělo rozhodnout vedení Paradoxu. Vývojáři měli předložit návrhy ohledně nových dílů Shadowrunu a BattleTechu. Ty měl Paradox odmítnout, protože licenci vlastní Microsoft.

The Lamplighters League je dobrodružná akce s tahovými souboji. Odehrává se v alternativních 30. letech 20. století a hráč ovládá skupinu jedinečných postav se svými plusy a minusy, a to platí o boji i roli v týmu. Postupně poznává jejich příběhy a svět, jenž obývají. Ale hlavní je zabránit kultu v ovládnutí světa. Ten stojí na pokraji světové nadvlády. Při infiltraci nepřátelských základen se hraje v reálném čase a zahrnuty jsou lokality po celém světě, kde je důležité přelstít nepřítele ve strategickém tahovém boji.