Vydavatelství Kalypso Media a polské studio The Dust příběhovým teaser trailerem připomínají temné fantasy The Inquisitor a formou loutkového divadla nabízejí pohled na ponuré události, které vedly k pohnuté historii města Koenigstein.

The Inquisitor se odehrává v alternativní realitě roku 1500 našeho letopočtu, jenž je plný korupce a hříchu. V této alternativní náboženské realitě Ježíš nezemřel na kříži. Místo toho se osvobodil a mstil se na nevěřících. O několik století později ve jménu Pána armáda fanatických inkvizitorů nadále nemilosrdně prosazuje svůj takzvaný svatý zákon.

Děj hry se odehrává ve městě Koenigstein. Tady se ujímáme role Mordimera Madderdina, služebníka Božího a inkvizitora, jehož povinností je vyšetřovat zločiny, které sužují město. Zlovolné záhady však sahají daleko za předměstí Koenigsteinu. Mordimer, aniž by to jeho okolí vědělo, dokáže vstoupit do tajemného Nesvěta. Zde může odhalit zlověstná tajemství, která se skrývají hluboko v duších podezřelých... Jak je ale zvykem, tak to bude mít následky.

„Využijte své detektivní schopnosti k vypátrání a vyslechnutí podezřelých, shromáždění důkazů nebo dokonce k použití hrubé síly, abyste odhalili posvátnou pravdu. Stanete se nejvyšším svatým soudcem a porotou. Svět je totiž plný hříšníků, kteří sešli z cesty. Vy rozhodnete o jejich osudu v mnoha příběhově provázaných případech a misích,“ dodává tisková zpráva.

Jak si můžete sami ověřit v teaser traileru a na přiložených screenshotech, tak tenhle titul rozhodně nezaujme grafikou. Dokonce je vidět trhání obrazu a podivné animace hlavního hrdinu. Doufejme, že příběh a vyšetřování zločinů na tom budou lépe.

The Inquisitor má podle nejnovějších informací vyjít ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Cílovými platformami jsou PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Ještě starší oznamovací trailer: