AKTUALIZACE

Studio Fntastic oznámilo bankrot. Došly peníze a chybí prostředky na pokračování ve vývoji.

Více se dočtete v našem článku zde.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

The Day Before bylo z pohledu přání nejočekávanější hrou letošního roku na Steamu. Rychle se ale z ní může stát největší zklamání a propadák roku. První den měla hra současně 38 104 hráčů. Od té doby počet klesá a za posledních 24 hodin to bylo jen 7 690 hráčů, hlásí SteamDB.

Předpokládá se, že velký počet hráčů zažádal o vrácení peněz, protože The Day Before není vůbec takové, jak vývojáři slibovali. Studio FNTASTIC de facto lhalo. Slibovalo masivně multiplayerovou akci s prvky surivalu, ale místo toho je to extrakční střílečka s malým množstvím obsahu, bez viditelných survival prvků a se spoustou chyb a problémů. Na tyhle stížnosti ale studio nereaguje. Místo toho mělo údajně zrušit komunitní Discord.

V pátek jsme vás informovali, že The Day Before má extrémně záporné uživatelské hodnocení. V té době bylo napsáno téměř 12 tisíc recenzí a z toho pouze 16 % kladných. V době psaní článku je přes 18 tisíc recenzí a 20 % z toho je kladných. Celkové hodnocení se tak mírně zlepšilo a nyní má hra spíše záporné hodnocení.

Pokud hledáte jinou masivně multiplayerovou postapokalyptickou survival hru a nestačí vám to, co už je na trhu, tak hráči začínají hlasitě poukazovat na Once Human. Tenhle titul má přinést vše, co slíbilo The Day Before. Na Steam dorazí ve třetím čtvrtletí roku 2024.

V Once Human se spojíte s přáteli a budete bojovat proti monstrózním nepřátelům, odhalovat tajné spiknutí, soupeřit o zdroje a budovat vlastní území. To vše a mnohem více v prostředí zamořené mimozemskou nákazou, která změnila lidi, zvířata, rostliny... Tady se musíte připravit na krutost přírody – od příšer po nedostatek jídla. Pozor si musíte dávat na to, co pijete a jíte, protože znečištěné jídlo a špinavá voda sníží vaši příčetnost. Když příčetnost klesne pod únosnou hranici, tak se sníží i vaše zdraví. Jíst či nejíst, to je otázka.