Včera do předběžného přístupu na Steamu vstoupilo The Day Before, které bylo nejočekávanější hrou této platformy.

Masivně multiplayerová postapokalyptická akce je od samotného začátku kontroverzní. Nedávno vývojáři prosili, abychom se oprostili od pochybností a dali jejich nové hře šanci, že bude dobrá. Jak se ukázalo, byly to lži. Nejenže The Day Before okatě kopíruje The Division a The Last of Us, ale je příšerné a vůbec to není ta hra, která nám byla dlouho slibována.

The Day Before má v době psaní článku na Steamu téměř 12 tisíc recenzí. Z toho pouze 16 % ohodnotilo hru kladně. Výsledkem je extrémně záporné hodnocení, které by mělo snad každého odvážlivce odradit.

Studio FNTASTIC, které opustilo své předešlé projekty, slibovalo postapokalyptické MMO v otevřeném světě, tvrdí to i v popisku hry na Steamu. Ve skutečnosti je The Day Before extrakční střílečkou podobnou Escape from Tarkov, kdy ze své základny vyrážíte na několik lootovacích misí na malých mapách, kde vás napadnou zombíci. Mapy jsou malé, opuštěné, prázdné... Zkrátka mrtvé. Většina budov je údajně nepřístupná, i když slibována byla velká volnost. Chybí prvky přežití, chybí boj zblízka a do toho jsou velké problémy se serverem.

Pokud by vám to nestačilo, tak střelba je divná, pohyb hráče strnulý, hru trápí nepřeberné množství chyb a problémů a špatná optimalizace. Není divu, že mnozí hráči mluví o podvodu.