Remasterovaná verze The Last of Us Part 2 pro PlayStation 5 láká fanoušky nejen na vylepšenou grafiku, ale zejména na nový herní obsah v podobě vystřižených hratelných sekvencí a nového herního režimu.

Kolik toho ale ve hře přesně bude? Naughty Dog do remasteru zahrnou tři nepoužité úrovně. Jejich vývoj byl stopnut v rané fázi, takže nečekejte žádné dokončené oblasti. Každopádně se jmenují Sewers, Jackson Party a Boar Hunt.

Názvy těchto herních sekvencí prozrazují, co můžeme čekat. V Boar Hunt bude zřejmě Ellie lovit divočáka, Sewers může být delší a přinést boj s nějakým nebezpečným nakaženým, zatímco Jackson Party by mohla nabídnout více z večírku, ve kterém Ellie tančí s Dinou. Případně před vypuknutím párty, takže bychom měli možnost se více projít po Jacksonu.

Některým hráčům se to zdá málo. Nedokončené úrovně budou zajímavé zejména pro fanoušky původního druhého dílu The Last of Us, protože obsahují ještě komentáře vývojářů.

Potom je tady nový roguelike režim No Return. Ten se dle dostupných informací bude odehrávat ve 12 různých úrovní, kde budete mít za úkol přežít co nejdéle proti různým nepřátelům. Bitvy se mají odehrávat v památných oblastech druhého dílu a vyvrcholit souboji s bossy. Hrát budete moci za postavy, které dosud hratelné nebyly. Na seznamu by měla být Dina, Jesse, Lev, Tommy a další. Vypadá to, že nejprve bude nutné zahrát příběhovou kampaň, abyste za tyhle hrdiny mohli hrát. Každá postava má jedinečné herní vlastnosti.

Abychom měli novinky kompletní, tak třetím lákadlem je režim Guitar Free Play. V něm využijete svůj hudební potenciál, a čtvrtým nový Speedrun Mode. Některé mohou potěšit ještě nové odemykatelné skiny postav a zbraní u Ellie a Abby.

The Last of Us Part 2 Remastered vyjde 19. 1. 2024 na PlayStation 5 s českými titulky. Majitelé PS4 verze budou mít možnost upgradovat za sníženou cenu a přenést si svůj postup. Cena bude 10 dolarů/eur (cca 250 Kč). Předobjednávky startují 5. 12. PC verze v současné době oznámena nebyla, i když je více než pravděpodobné, že v budoucnu hra dorazí také pro počítače, když je tam dostupná The Last of Us Part 1.