Článek vznikl v rámci placené inzerce: Žádné knížky, žádné pokusy a omyly. Už od minulého roku se můžeš učit vytvářet hry v online kurzech pod dohledem profíků z oboru. Tentokrát je kurz vypsán na herní scenáristiku.

V kurzu se naučíš, jak napsat scénář k počítačové hře (a vlastně jak psát obecně). Dozvíš se, kde brát inspiraci, jak se vytvářejí základní vyprávěcí struktury, jak psát živé a zajímavé postavy a dávat jim přirozeně znějící dialogy a hlavně… jak se nezbláznit z toho, když budeš muset svou práci popáté celou od základu přepsat.

Výsledkem snažení celého kurzu by měla být vaše vlastní krátká textová hra.

A kdo tě bude učit? Například Jakub Guman, designér a scriptwriter ve Warhorse Studios. Dříve pracoval v Keen Software House a Disney, dlouhá léta psal a vyvíjel LARPy. Vedle psaní se věnuje deskovým hrám, permakultuře, psychoterapii, péči o duševní zdraví a změněným stavům vědomí.

Jeho parťákem je Ondřej Bittner, také pracuje jako designér ve Warhorse Studios. Mimoto se věnuje tvorbě a pořádání letního larpového tábora Černobor, koučuje tým ve First Lego League a také občas krafe jako konzultant do práce brněnského deskoherního studia Boardcubator.

Více se dozvíš na GameDevHub.cz, kde se můžeš do kurzu herní scenáristiky přihlásit.