První hra ze série Worms spatřila světlo světa už v roce 1995. Dlouhých 25 let si tuhle značku spojujeme s napínavými tahovými souboji roztomilých červíků. To ale brzy skončí. Studio Team17 na konec letošního roku chystá Worms Rumble. Tenhle titul přinese bitvy v reálném čase a objeví se i stále populárnější battle royale režim.

Není divu, že hráči začátkem toho měsíce, kdy byla hra Worms Rumble oznámena, nevěřícně kroutili hlavou a nevěděli pořádně, co si myslet. Někteří se dokonce začali se značkou Worms loučit. Jiní jsou ale zvědaví a čekají na první pořádné materiály. Ty právě dorazily. IGN přineslo 11 minut z hraní rané betaverze.

Přečtěte si také: Červíci se mění. Worms Rumble nabídnou bitvy v reálném čase i battle royale

Jaké jsou reakce fanoušků? Worms Rumble podle komunity postrádá jedinečné a originální prvky známé pro sérii Worms a lidé se přiklání k tomu, že by tohle měl být spíše jeden z režimů plnohodnotných a normálních Wormsů.

„Zrušte to, přestaňte být klauni,“ vzkázal jeden nespokojený hráč studiu Team17. „Turnajový systém je pryč? To byl nejlepší prvek Wormsů,“ přidal se další. „Vypadá to jako mobilní hra :(,“ je z gameplay záběrů přesvědčen další hráč. Co si o Worms Rumble myslíte vy?

Já už jen doplním, že mapa i modely červnů jsou ve 3D, zatímco akce v reálném čase se odehrává ve 2D. Červíci se mohou rychle pohybovat po aréně, uhýbat a odrážet se od zdí. Battle royale mód podporuje až 32 hráčů.

Worms Rumble vyjdou koncem letošního roku na PC, PlayStation 4 a PlayStation 5.

NELÍBÍ SE VÁM WORMS RUMBLE? ZAHRAJTE SI WORMS ARMAGEDDON

Team17 na kritiku hráčů reagují. Studio aktualizovalo hru Worms Armageddon, která spatřila světlo světa před 21 lety. Vývojáři doporučují kritikům, aby si zahráli tento starý titul, jenž se dočkal aktualizace, aby si každý zájemce mohl zahrát klasickou tahovou bitvu červnů, včetně singleplayerové kampaně, split-screenu a duelů v procedurálně generovaných světech. Update přináší nové zbraně, vylepšuje hratelnost a vyhlazuje animace.

Hru můžete koupit na Steamu a GOG.com. Na první platformě stojí 14,99 euro. Na druhé Worms Armageddon stojí 8,74 euro. V obou případech titul funguje i na Windows 7, 8 a 10.