České studio Warhorse přináší druhé video ze zákulisí příprav vedoucí k oznámení Kingdom Come: Deliverance 2. Natáčení videa probíhalo na konci letošního ledna v Kutné Hoře, kde se sešly všechny známé tváře z jedničky, včetně herce hlavního hrdiny Jindřicha ze Skalice (Tom McKay). Ve videu se dozvídáme, že kvůli utajení muselo natáčení probíhat pouze pod chladnou rouškou tmy od 17:00 do 05:00.

„Zavřeli jsme většinu centra města a všechny cesty vedoucí na scénu hlídala ochranka, která musela odhánět všechny zvědavce z Kutné Hory s tím, že natáčíme historický dokument,“ vysvětlují Warhorse.

Tobi Stolz-Zwilling z marketingu ve videu prozrazuje, že na přípravách nešetřili. Do katedrály v Kutné Hoře navezli 37 muzikantů a 14 sboristů, protože hudba tvoří velkou část kouzla Kingdom Come: Deliverance 2.

„Od začátku jsme věděli, že máme s naší dojemnou skladbou v rukávu něco opravu silného,“ pokračuje. Z toho důvodu si vyhradili téměř celou jednu natáčení noc pro finální scénu videa.

„Není nic hezčího, než poslouchat skladbu Svatá Barbora s krásnou akustikou chrámu svaté Barbory a u toho se v duchu modlit, že nikdo z pejskařů to zvenku neuslyší, zatímco se vedle vás kamarádi ze štábu klepou strašlivou zimou.“

Kromě toho bylo potvrzeno, že v pátek večer na Summer Game Festu uvidíme nový trailer. Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde v letošním roce na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na všech platformách bude český dabing a české titulky.